Espen Viskjer blir ny daglig leder for den interaktive lese- og lydbok streamingtjenesten Pickatale. Viskjer kommer fra stillingen som norgessjef i Retriever.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt i dette spennende selskapet. Pickatale har et fantastisk team av medarbeidere og en unik plattform av innehold og teknologi. Bare for det norske markedet har Pickatale allerede på plass rundt 2.000 barnebøker som kombinerer lyd, tekst og illustrasjoner i sitt digitale bibliotek, sier Viskjer i en melding.

Pickatale har det siste året investert betydelige summer i teknologi og i utviklingen av interaktive lese- og lydbøker, samt en adaptiv læringsplattform rettet mot barn.

- Vi er veldig glade for at vi har fått på plass Espen i denne rollen. Hans erfaring med å bygge selskap, samt hans kommersielle og kreative tankesett, vil bidra til at Pickatale når sine ambisjoner, sier gründer Sigbjørn Dugal. 

Det siste året har det blitt investert over 40 millioner kroner i selskapet og Pickatale har hovedkontor i Oslo, med avdelingskontorer i Kina, Polen og Makedonia.

Har investert i selskapet
Porsgrunnsmannen har selv investert i selskapet han nå skal lede og har stor tro på framtidsutsiktene.

- Endringer, digitalisering og distrupsjon i bokmarkedet har vi ennå ikke sett i samme utstrekning som i mange andre deler av medie- og underholdningsindustrien, men det er bare et tidsspørsmål, og da er Pickatale veldig godt posisjonert, sier Viskjer.

41-åringen har de siste 14 årene vært med på å bygge opp Retriever til det selskapet det er i dag.

- Vi syntes selvsagt det er synd Espen nå skal slutte i Retriever, men vi er takknemlige for de 14 årene vi har fått trekke på hans kompetanse, kreativitet og engasjement. Da Espen startet i Retriever, var vi nærmest som en start-up og regne. Espens bidrag har vært avgjørende for å ta Retriever dit vi er i dag. Vi ønsker han lykke til i Pickatale, sier konsernsjef i Retriever Robert Söderling.