Fridtjof Nilsen har vært programleder for en rekke programmer på NRK, TV 2 og TVNorge, deriblant «Alt for Norge» «Kakekrigen» og «Gøy på landet», i tillegg til mye arbeid bak kamera, blant annet som regissør og konseptutvikler. Nå hentes Nilsen til Pressworks, som utvikler og produserer innhold for kommersielle og redaksjonelle kunder.

- Jeg tror alle som jobber som programledere har en sunn dose PR-kåthet i seg og det skal bli deilig å bruke den på en ny arena, sier Nilsen til Kampanje.

- Ikke ferdig med TV
- Er du ferdig som TVNorge programleder?

- Nei, litt av tanken med den jobben jeg gjør med Pressworks er at alt det vi har jobbet med når vi lager TV for folk, det er tanker som også kan brukes på andre areaner, sier han.

- Det betyr ikke jeg har gitt opp å jobbe med TV selv, men det betyr at man har flere ben å stå på og flere måter å bruke alt det man har lært på. Jeg har alltid jobbet mye bak kamera også. Da jeg har vært programleder bryr jeg meg mer om hvordan TV-programmet blir enn hvordan jeg fremstår. Det jeg syntes er gøy er å lage ting, ikke nødvendigvis at jeg må syns til enhver tid, fortsetter Nilsen.

- Et av de skarpeste hodene i norsk TV
Bak Pressworks står gründerne Christian Enger og Björn Audunn Blöndal. Enger er godt fornøyd med få Nilsen til Presswork.

– Vi utvikler og driver redaksjoner for kundene våre. Gjennom flere år har vi bygget opp en stall av landets beste kreative innholdsprodusenter. En troverdig satsning på film krever at vi rigger oss for produksjoner på broadcast-nivå. Til dette arbeidet trenger vi de beste folka. Fridtjof Nilsen har jobbet både foran og bak kamera i over tjue år og er et av de skarpeste kreative hodene i norsk TV-bransje, sier Enger.

Den tidligere «Alt for Norge»-programlederen sier han ser svært mye potensiale ved å bruke film på nye kreative måter.

- Dette kommer kundene våre til å merke. Flere av konseptene vi har liggende på tegnebrettet er ting som aldri er blitt gjort før. Flere av disse grepene mener vi er helt nødvendige for å gi kundene våre den oppmerksomheten de er ute etter, sier Nilsen.

Pressworks har det siste året jobbet med med selskaper som RiksTV, Høyskolen Kristiania og Egmont Publishing.