For å styrke kompetansen ytterligere innenfor det digitale tilbudet, forsterker Clear Channel sine team innenfor strategi og salg, og henter Kai Lu fra Aller Media, Nora Bruun-Olsen fra Try, og Betina Olsen fra Egmont Publishing.

- Utendørsreklame har en meget sterk posisjon i Norge, og vi ser en stadig større etterspørsel etter våre tjenester, særlig når det kommer til digitale kampanjer. Vi vil trenge god faglig kompetanse for å imøtekomme våre kunders behov, samtidig som vi utfordrer dem til å utnytte mediets fulle potensiale, sier Dennis Højland Nyegaard, landssjef i Clear Channel Norge.

- Kai, Nora og Betina passer perfekt inn i vår strategi, og de vil være med å sikre at Clear Channel leverer høy kvalitet til våre kunder også de neste årene, fortsetter Højland Nyegaard.

Kai Lu kommer fra stillingen som strategisk kundeansvarlig i Aller Media, og har tidligere jobbet i Eniro og Nettavisen. Lu er ansatt som Key Account Manager.

- Clear Channels evne til å kontinuerlig modernisere og tilpasse sine flater var en av hovedgrunnene til at jeg ønsket meg denne jobben. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med et fantastisk team og å sørge for at forblir relevante for våre kunder og målgrupper både nå og i årene som kommer, sier Lu.

Betina Olsen kommer fra stillingen som Key Account Manger i Egmont Publishing og har tidligere jobbet i Nettavisen. Hun blir Key Account Manager i Clear Channel.

– Den digitale transformasjonen Clear Channel har gjort de siste årene har vært utrolig spennende å følge fra sidelinjen. Denne prosessen har ikke et direkte punktum, så jeg ser på det som utrolig spennende å få være med å utvikle kanalene videre. Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Betina Olsen.

Nora Bruun-Olsen har erfaring med strategi, kreativ konseptutvikling og kundeansvar i blant annet Try Opt, Equinor, og Aller Media. I Clear Channel blir hun Account Manager.

- Utendørsreklame er en stor og viktig del av bymiljøet, og Clear Channel har et fantastisk utgangspunkt for å nå ut til sine målgrupper i en hektisk hverdag gjennom både digitale og analoge kanaler. Vi har alle erfart hvor fort det svinger i mediemarkedet, så derfor blir det viktig at vi raskt klarer å identifisere de utfordringene vi måtte stå ovenfor også i fremtiden, og sikre at vi klarer å levere gode kampanjer med relevant budskap, sier Bruun-Olsen.