For tiende år på rad presenterer rekrutteringsselskapet Teft sin store undersøkelse «Bransjerapporten» som fanger opp de viktigste trendene innenfor medier, kommunikasjon og markedsføring.

Som tidligere år har Teft også bedt respondentene rangere de mest populære arbeidsgiverne og de mest populære sjefene i medie- og kommunikasjonsbransjen og på topp av listen over de mest attraktive stedene og jobbene finner en av landets største mediekonsern Schibsted.

Selskapet har vært på lista over bransjens mest attraktive arbeidsplasser siden undersøkelsen startet i 2009, men klatrer like fullt helt til topps på årets liste.

Partner og rådgiver i Teft, Ole A. Janzo, mener mediekonsernet har en helt spesiell tiltrekningskraft på alle som jobber med kommunikasjon og markedsføring, uansett fagområde eller alder.

- Schibsted er selskapet som flest ville jobbet for «dersom de skulle bytte jobb i morgen». Dette inkluderer alle merkevarer som representerer mediekonsernet. Ny leder og en fortsatt sterk posisjon i Norge og nabolandene i kombinasjon med sterke medieprodukter og tjenester gjør at vi hele tiden møter dem, både som forbrukere og arbeidsgivere, sier Janzo.

- Hyggelig å høre
Konsernsjef Kristin Skogen Lund tror mange ser på Schibsted-konsernet som et meningsfylt sted å jobbe, både på grunn av at selskapet er opptatt av både samfunnsansvar og innovasjon.

- Det er hyggelig å høre at Schibsted er populært. Jeg tenker det handler om at vi er et spennende konsern som har en stor og mangfoldig virksomhet, både i Norge og i mange andre land. Jeg kjenner også at vi jobber med meningsfylte ting, sier Skogen Lund i et større intervju i Bransjerapporten.

Les også hvordan det gikk i fjor her: Vipper NRK ned fra tronen - se bransjens mest populære arbeidsplasser her

Populær også som sjef
Den nye Schibsted-sjefen har ikke hatt på seg Schibsted-drakta mer enn et drøyt år, men har allerede rukket også å markere seg som en populær leder i bransjen. I tillegg til å lede årets mest populære arbeidsplass, er Kristin Skogen Lund nemlig også på andreplass på listen over bransjens mest populære ledere i 2019.  Hun mener hennes tidligere erfaring fra mediebransjen har hjulpet hennes med å komme raskt på plass i rollen. Skogen Lund jobbet også tidligere i Schibsted, men da som direktør i Aftenposten.

- Min beslutning om å komme tilbake til Schibsted kom veldig fort og jeg hadde overhodet ikke tenkt på det i forkant. Det at jeg har jobbet i selskapet og bransjen tidligere hjalp meg veldig mye i starten. Selv om det er noen år siden, og utviklingen i bransjen har gått veldig raskt, så er det en fordel for meg at jeg forstår meg på forretningsmodellene og kulturen, sier Skogen Lund i rapporten.

Hun tror også hun hadde en fordel da hun tok over jobben som Schibsted-sjef. 

- Jeg tror også at det var en fordel for meg at mange visste hvem jeg var, både fordi jeg har jobbet her før og fordi jeg hadde en ganske kjent profil. Det gjorde at jeg ikke måtte gjennom hele den «bevise meg selv»-prosessen på samme måte, sier Kristin Skogen Lund.

Try ned fra tronen
På pallen bak Schibsted finner en også noen av bransjens aller mest selskaper og på andreplass finner vi fjorårsvinneren Try, som rommer miljøer som Opt, Pol og Apt.

. I løpet av det siste året har vi gjentatte ganger sett at reklamekjempen tar utvikling på alvor og jobber hardt for å etablere seg innen «nye» områder, samtidig som selskapet er på vei til dominans som selve reklamebyrået for store norske annonsører, sier Janzo.

Try må i år innfinne seg med å dele andreplassen med en annen mediegigant, nemlig NRK som trekkes frem

- NRK er konkurrenten ingen medier ønsker seg, men innholdsleverandøren «alle» elsker, sier Janzo.

På fjerdeplass i årets undersøkelse over de mest populære stedene å jobbe finner en nykommeren DNB, mens Google forsvarer sin femteplass på lista.

Her er de mest de mest attraktive arbeidsplassene i 2020 med fjorårsplasseringen i parantes. 

Plassering Selskap
1. (2) Schibsted
2. (1) Try
2. (3) NRK
4. (-) DNB
5. (5) Google