Hurtigruten starter året med å forsterke sin satsing på internasjonal merkevarebygging og digital markedsføring. Reiselivsselskapet utvidet sin satsing med det de omtaler som tre nøkkelroller og ansetter en leder for Hurtigrutens Content Studio, en strategisk markedsanalytiker og en leder for kampanjer og mediekjøp.

- Vi skal være den norske merkevaren som skaper de største internasjonale bølgene, sier Stine Steffensen Børke, konserndirektør for markedsføring og merkevare, i Hurtigruten.

- Med seilinger til mer enn 200 unike reisemål i mer enn 30 land fra pol til pol, har vi de beste historiene, nyansettelsene skal styrke effektiviteten i og effekten av måten vi forteller dem på, fortsetter Steffensen Børke. 

Hurtigruten har ansatt Joakim Vars Nilsen for å lede selskapets Content Studio. Vars Nilsen kommer fra stillingen som leder for digital kommunikasjon og tjenester i Tine. Han har også vært prosjektleder for Prosjekt Effekt og Datadrevet Innovasjon & Marked og bygget opp Tines markedsføringsdesk.

- Jeg har hatt fire fantastiske år i Tine, og må innrømme at hjertet banker sterkt for selskapet og folkene der. Men muligheten til å bli med på en ytterligere forsterket internasjonal satsning med Hurtigruten var for spennende å takke nei til, sier Vars Nilsen.

På analysesiden, har selskapet hentet Mads Eliassen fra stillingen som Marketing Analytics Manager hos Norwegian til tilsvarende stilling i Hurtigruten.

- Jeg ser veldig fram til å bidra til at Hurtigruten i alle markeder investerer markedsføringstiltakene basert på innsikt av høy kvalitet, sier Eliassen.

Ruth Sainz går fra fra Mediacom til jobben som Campaign and Media Manager i Hurtigruten.

- Jobben min blir fremst å skape større kommersiell verdi gjennom å utvikle og styre en helhetlig kampanje- og mediestrategi for Hurtigruten, og å videreutvikle og optimalisere samarbeidet med eksterne byråressurser på tvers av markeder, sier Sainz.

De tre nyansatte tiltråde i sine nye roller ved inngangen til 2020 og vil arbeide i Oslo.

- Vi gleder oss over å få så dyktige og drivende nye eksperter om bord. I moderne markedskommunikasjon er egenprodusert innhold av ypperste kvalitet, kløktig distribuert, og smart plassering i betalte kanaler, avgjørende for å stå øverst på den internasjonale pallen. Alle tre forstår dette til fulle og innehar den nødvendige ekspertisen og gløden for å ta det ut i praksis, sier Steffensen Børke.

Hurtigruten har i dag mer enn 2500 ansatte og kontorer i London, Hamburg, Paris, Tallin, Seattle, Hong Kong, Melbourne, i tillegg til Tromsø, Kirkenes, Longyearbyen og Oslo.