Flyselskapet Norwegian ansetter Jacob Schram (57) som ny konsernsjef. Han tar over etter Geir Karlsen som  har fungert i stillingen etter at Bjørn Kjos gikk av tidligere i år.

Karslen fortsetter som finansdirektør og viseadministrerende direktør i selskapet når den nye sjefen er på plass. Det opplyser Norwegian i en børsmelding onsdag formiddag. 

Schram har 30 års erfaring fra ulike direktørstillinger i Circle K, Statoil Fuel & Retail, McDonalds og McKinsey. Han sluttet som Europa-sjef i Circle K i desember 2018 etter nesten ni år i selskapet. Det siste året har han vært tilknyttet McKinsey som rådgiver. 

Nå gir han seg i kast med reiselivsbransjen. 

– Norwegian har skapt et stykke norsk industrihistorie og det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i dette selskapet. Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker, sier Jacob Schram i en uttalelse.

Styreleder Niels Smedegaard i Norwegian sier han er svært tilfreds med ansettelsen av Jacob Schram som ny konsernsjef i Norwegian.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet. Jeg ser fram til å samarbeide med Jacob Schram og resten av ledelsen i Norwegian. Sammen skal vi videreutvikle selskapet og drive fram endringer til det beste for kunder, ansatte og eiere, sier Smedegaard. 

Her kan du se en video da Jacob Schram gjestet Kampanjes store marketingkonferanse Merkevaredagen i 2018.