Det er nå klart hvem som blir ny kommunikassjonsjef i Kripos. Åste Dahle Sundet overtar jobben etter at Ida Dahl Nilssen gikk til kommunikasjonsavdelingen ved Statsministerens kontor (SMK) tidligere i høst.

Sundet kommer fra stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver i Politidirektoratet hvor hun har jobbet siden 2017.

- Jeg er veldig glad for denne muligheten. Etter fine og lærerike år i Politidirektoratet ser jeg fram til å flytte sammen med en annen del av politifamilien og jobbe sammen med det dyktige kommunikasjonsteamet i Kripos, sier Sundet til Kampanje.

- Mens Politidirektoratet styrer og leder hele politi- og lensmannsetaten, er Kripos den faglige spydspissen. Der brukes kommunikasjon som ett av flere virkemidler for å bekjempe alvorlig og organisert kriminalitet. Det er svært motiverende, legger hun til. 

Les også: Ida Dahl Nilssen går fra Kripos til Statsministerens kontor

Danket ut 42 søkere
Sundet har tidligere jobbet som nyhetsanker og journalist i NRK Finnmark, vaktsjef og nyhetsanker i P4 radio, presserådgiver i NAV og manager i PR-byrået Burson-Marsteller.

Hun danket ut 42 andre søkere til stillingen som kommunikasjonssjef, 22 kvinner og 20 menn, med en ikke-oppgitt kjønn, ifølge Politiforum.  

Stillingsutlysningen forteller at kommunikasjonssjefen har ansvaret for den daglige ledelsen av kommunikassjonsavdelingen som består av åtte medarbeidere. Sundet vil som kommunikassjonsjef være en del av ledergruppen til sjefen til Kripos.

Kripos vektla at en egnet kandidat burde være både samfunnsengasjert og en dyktig leder. Kandidaten måtte videre besitte «svært gode kommunikasjonsevner og et ønske om å fremme god og viktig kommunikasjon mellom politiet, samarbeidspartnere og samfunnet for øvrig».