Saken blir oppdatert.

Guri Jortveit (52)Siv Juvik Tveitnes (45) og Sarah Willand (41) fra henholdsvi Arbeidets Rett, Schibsted og TV 2 er årets finalister i kåringen av «Årets kvinnelige medieleder.» Neste uke deles prisen ut på høstmøtet til «Medienettverket – forum for kvinner i ledelse.»

En av de nominerte er altså er Schibsteds avissjef . Hun rykket opp i den nye Schibsted-sjefens Kristin Skogen Lunds lederkabal rett før jul i år etter å ha ledet mediedivisjonen. I sin nye stilling ble Tveitnes konserndirektør for norske mediehus som VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, og de svenske mediehusene Aftonbladet og Svenska Dagbladet. 

- Tveitnes har fått stadig mer ansvar i Schibsted, og fikk i vår ansvar som konserndirektør for hele mediedivisjonen. Med sterk gjennomføringskraft og klokskap leder hun selskaper i stadig omstilling, nyter stor tillit i både redaksjonelle og kommersielle miljøer - og leverer solide økonomiske resultater. Tveitnes har på kort tid også sørget for langt bedre mangfold i både egne ledergrupper og nedover i organisasjonen, heter det i juryens begrunnelse. 

Her er de øvrige begrunnelsene: 

- Sarah Willand har gjennom fire år som organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 vært med på en voldsom omstilling: Nedbemanning på 150 årsverk, ny organisasjon og to store flytteprosesser. Midt i alt dette slo #metoo innover TV 2, og Willand loset selskapet gjennom stormen og et generaloppgjør mot fortiden. Samtidig har hun styrket ledelse som fag i TV 2, sørget for å øke kompetansen - og ikke minst bidratt til flere kvinnelige ledere.

- Guri Jortveit overtok som redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett for tre år siden, og har ledet avisa fra motbakke til voldsom oppdrift. Gjennom journalistikken har avisa styrket posisjonen sin i en region med allerede meget solid dekning, og veksten har gjort lokalavisen til en av landets mest lønnsomme. Jortveit er dessuten en tydelig og glødende engasjert leder som også går foran med egen innsats.

Hvem som vinner, blir kjent onsdag 16. oktober.