DNX-direktør Siri Skaalmo har fått innvilget sluttpakke i Dagens Næringsliv og er en av 26 anatte som slutter i avisen.

- Dette er en mulighet man bare får en gang i livet, så jeg måtte bare benytte sjansen etter mange år i DN til å finne ut hva verden utenfor har å by på. Nå forlater jeg et av landets råeste innholdsmiljøer, og selv om hjertet mitt blør litt, så er det med ståltro på fremtiden for DN og DNX at jeg gir stafettpinnen videre til utrolig dyktige folk, sier Skaalmo i en pressemelding.

Hun begynte som deskassistent i Dagens Næringsliv i 2000, før hun ble journalist og - etter et kort opphold i Dagens IT - redaktør i DN.no i 2008. Senere har hun ledet noen av DNs største digitaliserings- og utviklingsprosjekter og i 2017 startet hun opp avisens satsing på innholdsmarkedsføring.

- Jeg vil takke Siri Skaalmo for en fantastisk jobb der hun sammen med dyktige kollegaer har bygget opp DNX til en ledende kvalitetsleverandør av innholdstjenester. Ved å kombinere erfaring fra journalistikk, samfunnsforståelse, digital og visuell formidling har vi tatt innholdsmarkedsføring til et nytt nivå, sier sjefsredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve.

Tonje Haugsgjerd Allern Nordan, som har ledet DN Konferanse, overtar som ny sjef for DNX. Nordan kom til DN i 2016 fra rollen som markedskommunikasjonssjef i Aker Solutions. Før det har hun mange års erfaring fra PR-byrå, blant annet som daglig leder i PR-Operatørene.

- Vi rigger en organisasjon som skal bygge videre på det solide grunnlaget som er lagt med DNX og DN Konferanse blant annet ved å samle all kommersiell innholdsutvikling – enten det er artikler, fysiske møteplasser, rundebord eller podcaster - ett sted, sier nytilsatt kommersiell direktør Hege Kosberg.

Da NHST-konsernet la frem tall for årets tredje kvartal tidligere denne uken skrev mediekonsernet at aktivitetene innenfor konferanser og innholdsmarkedsføring «viste en viss tilbakegang mot samme kvartal i fjor».

Likevel har DNX allerede passert fjorårets omsetning og vil få vekst i hele 2019.

- Samlet har Konferanse og DNX generert over 65 millioner kroner i nye inntekter for Dagens Næringsliv de siste par årene, og strategien er å bygge videre på dette. Store fagkonferanser gjør det sterkt, som for eksempel DN-Fintech i november. Vi ser også at konferanse er en viktig døråpner for nye type kunder og kommersielle partnerskap, og at kombinasjonen innhold og møteplasser er noe som treffer godt. Nå skal vi jobbe enda bedre med å styrke DNs posisjon her, sier Skaalmo.