Malin Maarud trer inn i stillingen som direktør for programmatiske kjøp i mediebyrågrupperingen GroupM. Hun har også tidligere jobbet i denne avdelingen i det WPP-eide selskapet som teller selskaper som Mediacom, Wavemaker og Mindshare.

- Det er et stort og viktig område for hele byrå-gruppen og Maarud har vært en nøkkelspiller i selskapet de siste fem årene og vært med på å bygge opp den programmatiske avdelingen, sier sjefen for WPP-byråene i Norge, Martin Bentzen.

Maarud sier det har «vært en utrolig god utvikling innenfor programmatiske kjøp i GroupM de siste årene». 

Les også: Blir programmatisk-sjef i Group M

- Jeg gleder meg til å få drive dette videre. Teamet består av en fantastisk gjeng og vi har et helt unikt miljø for innovasjon, sier hun.  

Vil satse på kunstig intelligens
Den nye programmatisk-sjefen i GroupM, Malin Maarud, sier «et av de viktigste satsingsområder» fremover vil være kunstig intelligens.

- Programmatiske kjøp krever smartere og raskere beslutninger enn noen gang. Riktig bruk av kunstig intelligens er med på å skape verdi og effekt for våre kunders investeringer, sier hun.

Programmatisk har vært en sterk voksende plattform for kjøp av digitale annonser og har mer eller mindre tatt over hele det tradisjonelle displaymarkedet.  Denne formen for annonsekjøp har imidlertid hatt mange utfordringer de siste årene.

- Vi er langt fremme innen utviklingen av brand safety og er svært strenge i vår tilnærming til annonsesvindel. For GroupM er det er en selvfølge at mest mulig av kundenes mediebudsjetter skal gå til visninger som blir sett av mennesker i en lovlig og trygg kontekst, og som ikke skader annonsørens merkevare. Vi jobber tett med de norske publisistene for å levere gode og trygge leveranser for kundene våre, forteller Malin Maarud.

Tidligere har de programmatiske kjøpene i GroupM vært samlet i to avdelinger, hvorav den ene var ledet av Kjell Gabrielsen under merkenavnet Xaxis som også er plattformen byrågruppen benytter for sine programmatiske annonsekjøp. Nå har både Gabrielsen, som gikk i kompaniskap med blant andre Rune Danielsen, og programmatisk-sjefen Marius Backer Patrocollo sluttet og Maarud tar over ansvaret for begge avdelingene og leder nå den samlede programmatiske satsingen i Group M. 

Les også: