Stillingen er nyopprettet etter at markeds- og kommunikasjonsavdelingen i NRK er blitt slått sammen. 

- Hun har et stort engasjement og forståelse for NRKs oppdrag og rolle i samfunnet, og hun er en moderne leder med en spennende bakgrunn og erfaringer vi trenger i NRK. Christine skal, sammen med mange dyktige medarbeidere, bidra til å utvikle et viktig område for NRK i en medieverden i rask endring, sier direktør i dtrategi- og mediedivisjonen i NRK, Øyvind Lund, til NRK.

Christine Viland kommer fra en stilling som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. Hun er utdannet sosiolog, har tidligere også jobbet for Nordic Choice Hotels og Geelmuyden Kiese, og har i tillegg mange års erfaring med student- og lokalradio.

- NRK er en moderne mediebedrift med en stolt historie, som jeg har enormt stor respekt for. I en stadig mer fragmentert og omskiftelig verden, har NRKs rolle kanskje aldri vært viktigere, sier Viland.

Hun skal ha ansvar for rundt 60 medarbeidere. Totalt var det 37 som søkt på stillingen som markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, 20 kvinner og 17 menn.