Nåværende direktør i Norsk Filminstitutt, Sindre Guldvog, avslutter sitt åremål og overlater stafettpinnen til Kjersti Mo (45)  som tar over som ny direktør 1. november.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at Kjersti Mo blir ny direktør. Hun har en spennende, solid og variert bakgrunn, som passer profilen vi ønsket oss til direktørstillingen svært godt, sier styreleder Marit Reutz.

Kjersti Mo har 23 års erfaring fra ulike medier, blant annet som journalist, programleder, ansvarlig redaktør og direktør, sist som en del av ledergruppen i Egmont Publishing.

Hun har bred og allsidig ledererfaring og har jobbet mye med omstillingsprosesser som følge av endringene i mediebransjen.

- Jeg er glad for å få en rolle som gir meg muligheten til å være med på den viktige jobben det er å sørge for at publikum også fremover vil få tilgang på godt innhold som speiler norsk virkelighet, språk og kultur. Det konsumeres nå større mengder levende bilder enn noen gang før, på alle skjermer - og stadig flere distribuerer innholdet. Når både teknologi, forbrukeratferd og forretningsmodeller endrer seg, stiller det nye krav til bransjen. Jeg gleder meg til å bringe min erfaring med endring og omstilling fra mediebransjen inn i NFI, for å kunne jobbe sammen med ledergruppe, ansatte og bransjen om å forme et filminstitutt for fremtiden, sier Kjersti Mo i en melding. 

Mo møter de ansatte ved Norsk filminstitutt for første gang kl. 12.30 i dag. 

- Norsk film har aldri møtt sterkere konkurranse eller hatt større muligheter enn nå, begge deler er en del av det nye bildet som tegner seg. Da må vi prestere i verdensklasse for å at publikum skal finne, velge og elske norsk innhold også i fremtiden. Hvordan NFI best bidrar til at norsk innhold med levende bilder, om det er fiksjon, dokumentar, serier, spill eller annet, skal hevde seg fremover - det gleder jeg meg til å gå inn i sammen med spisskompetansen i NFI og relevante bransjer, sier Mo. 

Les også: Kjersti Mo slutter i Egmont: - Det er på tide å bevege seg videre

Også kulturminister Trine Skei Grande er fornøyd med ansettelsen. 

- I en så viktig kulturinstitusjon som Norsk Filminstitutt er man avhengig av å ha en god og aktiv direktør, noe jeg føler meg sikker på at vi får i Kjersti Mo. Jeg gleder meg til å se hvordan hun går løs på den viktige oppgaven. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke Sindre Guldvog for den store innsatsen han har lagt inn som direktør i NFI, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande