Strawberry Publishing vil styrke forlagets digitale satsning og henter nå Trigger-partner Marianne Vågan (28) som digital utviklingssjef. Som digital utviklingssjef vil Vågan ha det øverste ansvar for å skape salgsvekst for Strawberry Publishings forfattere og bøker digitalt.

Det inkluderer å forvalte og videreutvikle Strawberry Publishing sin digitale plattform samt sosiale medier og direktesalg.

Forlagets ny digitale utviklingssjef sier det var umulig å si nei.

- Bøker har alltid hatt en stor plass i hjertet mitt, så da Strawberry tok kontakt, var det umulig å si nei. Å få lov til å være med på å utvikle denne bransjen videre med utgangspunkt i det som er mitt fagområde, er en drøm, sier Vågan.

Vågan kommer fra jobben som partner og rådgiver i kommunikasjonsbyrået Trigger hvor hun har jobbet de siste tre årene. Før Vågan startet i Trigger jobbet hun tre år i Gambit Hill & Knowlton Strategies med PR og digital kommunikasjonsrådgivning.

- De siste årene har jeg jobbet mye med hvordan etablerte bransjer kan utvikle seg i takt med tiden og teknologien som er tilgjengelig, og det er ingen tvil om at forlagsbransjen også har mye å gå på her. Jeg ser frem til å skape enda større interesse rundt fantastiske bøker og å bygge forfatterne våre, sier Vågan.

Strawberry Publishing er en forlagsgruppering eid av Petter Stordalen, Magnus S. Rønningen og Jonas Forsang. Selskapet eier forlagene Pilar, Capitana, Armada, Canoa, Bastion og Pioner, og har i tillegg et samarbeid med HarperCollins og Harlequin i Norge. 

Forlegger i Strawberry Publishing, Jonas Forsang, sier de skal finne den nye generasjonen lesere. 

- Styrket av momsfritak på ebøker og strømming og framgangen til Fabel og Storytel, går de digitale inntektene i bokbransjen kraftig opp om dagen. Med Marianne som leder for den digitale satsningen i forlaget, skal vi bli enda bedre på å etablere boka som det unike fristedet den er, og finne den nye generasjonen lesere, sier Forsang.

Forsang sier han er svært glad for å få Vågan med på laget.

- Hun tilfører oss kompetanse og teft som blir avgjørende i arbeidet med å bygge forlaget videre og sørge for at forfatterne våre blir enda mer aktuelle. Bokbransjen markedsfører i hovedsak bøker på samme måte som for 20 år siden, mens verden ser helt annerledes ut. Forbedringspotensialet er stort, og Marianne har fått ansvaret for å forløse det for oss, sier Forsang.

Blant Strawberrys største forfatterskap er Jørn Lier Horst, Jojo Moyes, Tom Egeland og Lucinda Riley. Forlagsgrupperingen skriver i en pressemelding at de vil ha en samlet omsetning på over 100 millioner kroner i 2019.