Skattedirektoratet har ansatt Mads Kvernen Kleppe som senior kommunikasjonsrådgiver. Han kommer fra en tilsvarende stilling i Økokrim hvor han har jobbet som rådgiver siden høsten 2016.

- Nå har jeg vært her i Økokrim i tre spennende og fartsfylte år. Nå gleder jeg meg til å inn i en etat med et større kommunikasjonsmiljø og i en etat med flere fagområder, sier Kleppe til Kampanje.

Han sier at det i Økokrim er «straffeforfølgning som er fokus».

- I Skatteetaten er det flere områder, en bredere etat, for eksempel jobbes det med spørsmålet rundt digitalisering og globalisering. Skatteetaten er en etat med mer publikumskontakt enn Økokrim. Det er litt andre områder innen kommunikasjon man vil jobbe med, sier Kleppe.

Kleppe har lang fartstid som journalist både i Dagens Næringsliv, Finansavisen, Nettavisen og ABC Nyheter. På spørsmål om Økokrim-erfaringen vil være et pluss før han skal inn i Skatteetaten, svarer Kleppe følgende:

- I Økokrim er jeg den eneste som arbeider med media. Jeg rådgir ledelsen og påtaleansvarlig, redigerer nettsiden, bidrar til kronikker og legger innhold i sosiale medier som Twitter og Linkedin. Allsidigheten som kommunikasjonsrådgiver er noe jeg tar med inn i den nye jobben i tillegg til journalisterfaringen, sier Kleppe.

Dermed fortsetter Skattedirektoratet og kommunikasjonsdirektøren i Skattedirektoratet Astrid Bugge Mjærum å hente inn PR- og mediefolk. I tillegg til Mads Kvernen Kleppe, ansetter Mjærum også tidligere Kampanje-journalist Erlend Fossbakken. Skatteetaten henter også inn Andreas Agasøster Vatnøy

- Alle tre er ansatt på bakgrunn av sin faglige dyktighet, men det gjør at vi blir femti femti kvinner og menn. Det er viktig å understreke at de blir ansatt på bakgrunn av sin kompetanse og erfaring. Det at vi da i kommunikasjonsavdelingen blir femti femti kvinner og menn syntes jeg som leder er et positivt tilleggselement, sier Mjærum.

Om det var Mads Kvernen Kleppes Økokrim-kompetanse Skatteetaten var særlig ute etter, svarer hun:

- Det er en samlet vurdering. Det var mange gode søkere til stillingen også var det en samlet vurdering av hans erfaring fra ulike type jobber og hans egenskaper totalt sett, sier Mjærum til Kampanje.

Kleppe starter i Skattedirektoratet 1. november.