Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, slutter i løpet av året for å starte som leder av et nytt konsulentselskap sammen med tidligere sponsorsjef og markedsdirektør i fotballforbundet Ronny Aasland og luksusmegler innenfor eiendom, Miguel Sørholt. Sørholt har vært eiendomsmegler og investor i 30 år, og delaktig med å bygge opp to av Norges største eiendomsmeglerkjeder.

- Jeg startet som kjent mitt selskap Graff Media tidligere i år, men vil nå gå inn som deleier og administrerende i det nye selskapet, sier Svein Graff til kampanje.

Graff og Aasland har begge lang fartstid i fotballen. Aasland var blant annet styremedlem i Fotball Media, fotballens rettighetsselskap som selger og forvalter medierettigheter og var sentral i å bygge opp NFF som en kommersiell organisasjon og lande noen av de aller største sponsoravtalene på 2000-tallet.  Graff sier det var Sørholt og Aasland som i sommer inviterte han i samarbeidet og etableringen av selskapet.

- Jeg fungerer fortsatt som direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF fram til erstatter er på plass i løpet av året. Deretter vil jeg gå over i min nye rolle med å lede og utvikle Aasland Graff & Partners, sier han.

- Innstilt på å drive selv
Graff har selv lang erfaring fra medie- og kommunikasjonsbransjen. Før jobben som kommunikasjonsdirektør i NFF var han administrerende direktør i produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC), og han har tidligere jobbet i blant andre TV 2, NRK, Norsk Toppfotball og Vålerenga.

Tidligere i år ble det kjent at Graff sluttet i fotballforbundet for å starte opp Graff Media og Svein Graff sier tanken var hele tiden å starte opp for seg selv.  

- Jeg har takket nei til andre forespørsler og var innstilt på å drive mitt eget selskap, men denne konstellasjonen var for spennende til å avslå da jeg fikk tilbudet. Aasland Graff & Partners ønsker å bidra til kommersiell utvikling, aktivitet og økonomiske resultater innen idrett, kultur og næringsliv, sier Svein Graff til Kampanje.

Vil styre kvinneidretten
Arbeidet i det nye konsulentselskapet sier han «vil omfatte strategi og rettigheter, kommunikasjonstjenester, forhandlinger, konseptutvikling og innholdsmarkedsføring.»  Sørholt vil bli styreleder i selskapet, der også Cathrine Sørholt vil jobbe med økonomien som finansdirektør

- Selskapet ønsker blant annet å bidra til å styrke kvinneidrettens posisjon og totale rammebetingelser, sier Graff.