Det britiske kollektivselskapet Go-Ahead har hentet inn Drammens Tidende-redaktør Kristin Monstad til en nyopprettet stilling som sjef for kommunikasjon og samfunnskontakt. Stillingen inngår i Go-Ahead Norges ledelse.

- Vi vurderte en rekke kandidater, men ble imponert over Monstads vilje og evne til å tenke strategisk og helhetlig om intern og ekstern kommunikasjon. Vi er dessuten et nytt selskap i Norge og vi er derfor ekstremt opptatt av å bygge et lag med vår egen Go-Ahead-kultur, og Monstad har bevist i sin jobb som ansvarlig redaktør at hun forstår viktigheten av et slikt arbeid, sier mobiliseringsdirektør Cathrine Elgin i Go-Ahead.

Kristin Monstad har vært ansvarlig redaktør i Drammens Tidende i fem år. Hun fratrer i løpet av august.

- Jeg går fra en krevende, men morsom digital transformasjon i et av landets aller eldste avishus til et spennende, nytt selskap i Norge. Jeg kommer til å savne mine fantastiske kolleger, men tilbudet om å få være med å skrive jernbanehistorie ble for fristende. Nå skal vi løfte jernbanen for sør- og vestlandet, og få folk til å sette igjen bilen hjemme. Det er vi nødt til skal vi oppnå de klimamålene, som Norge har forpliktet seg til i Parisavtalen. Tog er det grønne alternativet. Så dette er også et klimaløft, som jeg er stolt av å få være med på, sier Monstad.

Hun forteller at hun har falt for verdiene og kulturen til ledelsen i Norge og Norden.

- Cathrine Elgin og Magnus Hedin er begge direktører som vektlegger kulturbygging. Skal vi lykkes eksternt, må vi lykkes internt, er deres leveregel. Det mener jeg er avgjørende for denne operasjonen.

Go-Ahead vant nyylig sin første togkontrakt i Norge. Kontrakten inkluderer trafikk mellom Drammen-Kristiansand-Stavanger på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen.