Tidligere har Signy Fardal sittet på første rad på motevisninger verden over som redaktør i motemagasinet Elle og nå er det også blitt til navnet på hennes nye selskap. I en nylig Instagram-post skriver hun at hun har startet rådgivningsselskapet Frontrow Consulting sammen med Line Uppard. Navnevalget spiller på at kvinner nå må komme seg frem på første rad.

- Etter at jeg sa opp i Elle, har jeg brukt tid på å tenke gjennom hva jeg synes er viktig nok til at jeg vil bruke tiden min på. Da jeg tilfeldig traff en tidligere kollega i vår, fant vi først ut at vi skulle samarbeide om å skrive en bok om kvinnelige ledere i næringslivet, forteller Fardal til Kampanje.

Les også: Slutter som Elle-sjef: - Har kommet som et sjokk på kollegaene mine

Det var i november i fjor at det ble kjent at Fardal forlot redaktør-jobben i Elle etter 20 år i sjefsstolen, og hun valgte å bekjentgjøre nyheten også den gangen via Instagram.

Uppard og Fardal kjenner hverandre fra tidligere etter at de to jobbet sammen i PR-byrået Geelmuyden Kiese, hvor Fardal var i 1997-1998.

- Jeg jobbet jo et år i Geelmuyden Kiese, det var der jeg kom jeg fra, da jeg begynte i Elle. Line Uppard imponerte meg den gangen med sin kunnskap, evner og glade smil, sier hun.

- Vanskelig å finne logisk forklaring på kjønnsgapet
De to har også et annet prosjekt på gang og det er å skrive bok. Boka vil bli gitt ut på Pitch forlag, som blant annet har Aschehoug inne på eiersiden. Årsaken til at de to valgte kvinner i næringslivsledelse i som tematikk for bokprosjektet forklarer Fardal slik;

- Vi fant hverandre veldig da vi snakket om temaet kvinner og ledelse. I Norge er bare 21 prosent av topplederne i næringslivet kvinner, noe som er litt underlig siden vi bor i et av verdens mest likestilte land, og jentene er vel så utdannet som gutta. Det er vanskelig å finne en logisk forklaring på dette, sier hun.

Og der de to trekker frem at elementer som kvotering i rekruttering og bevissthet i bedriftene selvsagt har vært og er viktige virkemidler, har de valgt å fokusere på en litt annen innfallsvinkel.  

- Vi tror det er mye å hente i det vi kan gjøre selv. Jobbe med vår selvtillit og våre ambisjoner, bli flinkere til å være synlig og tørre å stå i stormene. Det har jo jeg lang erfaring med, sier Fardal.

Den siste tiden har flere av landets største norske selskaper fått kvinnelige toppsjefer som Schibsted, Hydro og nå sist DNB. 

Line Uppard (til v) og Signy Fardal har sammen startet selskapet Frontrow Consulting.

Har fått tre kunder
Planen til de to er å jobbe fulltid med rådgivning, lederutvikling og coaching samtidig som de skriver bok.

Fardal er ikke i tvil om at hennes lange erfaring fra mediebransjen vil komme godt med.

- Jeg har masse verdifull erfaring som blant annet kommer med det å være synlig. For den synligheten må du håndtere. Og man lærer både av ting man gjør riktig og ting man gjør feil. Jeg får veldig mange spørsmål fra kvinner som er oppe i liknende situasjoner som det jeg har vært oppe i. Så jeg tror andre kan ha nytte av min erfaring. 

Men selv om det nå først og fremst handler om å skrive bok, er de første kundene er allerede på plass, kan Fardal fortelle.

- Vi holder på å intervjue mange spennende damer til boka, men har også fått våre tre første kunder, som blant annet er to store selskaper.

Foreløpig har de to ingen planer om å ansette flere i selskapet, men utelukker ikke at de vil vokse etter hvert.

- På sikt tenker vi jo det. Men hvor fort det blir, tør vi ikke si.

- Tenker dere at dere skal bli rike på dette?

- Vet du hva, det er ikke det å bli rik som er motivasjonen. Vi har lyst til å gjøre noe vi synes er bra og gøy. Vi regner med at vi skal kunne leve av det, men ambisjonen er ikke å bli rike, avslutter Fardal.