Jaan Ivar Semlitsch overtar etter Peter A. Ruzicka, som gikk av av som konsernsjef i Orkla 7. mai. Terje Andersen ble konstituert, og han vil fortsette i denne stillingen frem til Semlitsch tiltrer.

Den nye konsernsjefen kommer fra en tilsvarende stilling i Elkjøp Nordic.

- Å kunne lede Orkla inn i fremtiden er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Jaan Ivar Semlitsch i en melding.

Han har hatt sjefsjobben i Rema Industrier, Plantasjen, Statoil Retail Europe og Expert Danmark, før han begynte i Elkjøp.

- Jeg er svært takknemlig for at jeg får muligheten til å lede Orkla i en ny og spennende fase for konsernet. Jeg ønsker å bygge videre på Orklas sterke posisjoner i en rekke markeder og utvikle selskapet for fremtiden, sier han.

- Jeg er glad for at Jaan Ivar Semlitsch har takket ja til stillingen. Han har 24 års bred ledererfaring fra nordisk og internasjonal virksomhet, og han har vært toppsjef i en rekke bedrifter med stor suksess. Et samlet styre mener Semlitsch er rett person til å lede Orkla i tiden som kommer, sier Orklas styreleder Stein Erik Hagen