Etter åtte år på kundesiden – hos meierigiganten Tine, valgte Knud Fahrendorff å slutte ved årsskiftet. Han kommer sist fra stillingen som Internasjonal prosjektleder strategisk marketing, men har brorparten av disse årene jobbet som kategoridirektør. Han har også hatt lederstillinger innen marketing fra Leaf Group (nå Cloetta) og Stabburet/Orkla Foods.

Nå er han ansatt som daglig leder i Elect – som ble etablert av rådgivningsselskapet Teft Consulting og annonsørforeningen Anfo høsten 2018 for å bistå annonsører og merkevarer med rådgivning, prosessledelse og kvalitetssikring av byråvalgsprosesser.

Tidligere denne våren var det turbulens da konserndirektør for innovasjon og marked Katrine Mo valgte å gå på dagen, og hennes erstatter kom inn like etterpå. Fahrendorff avviser at hans valg om å forlate Tine har noen sammenheng med Mos avgang. Han ønsker ikke å kommentere ansattelsen av Mos etterfølger – skotten Rick Lawrence.

Les også: Kathrine Mo slutter brått i Tine - går etter uenighet med ny toppsjef

Les også: Tine-sjef klar med ny markedsdirektør – ble kjent dagen etter at Kathrine Mo forsvant

Etter å ha sittet på kundesiden av bordet, tror han at han har med seg mye nyttig erfaring inn i sin nye jobb.

- Jeg har jeg lært veldig mye, både marketingfaglig og gjennom det å jobbe i en virksomhet som har så sterk forankring i det norske samfunnet. Det å håndtere det rent kommersielle samtidig som det er en medlemsorganisasjon og en stor samfunnsaktør, har vært spennende, sier han til Kampanje.

Har hatt spennende byrå-prosesser i Tine
Og også det å være med i byråprosesser i Tine, er en viktig erfaring han har med i bagasjen.  

- Vi har hatt veldig spennende og givende prosesser knyttet til byråvalg i Tine. Det er alltid interessant å se hvordan byråer angriper disse prosessene og hvordan de utfordrer annonsørene, og også interessant å se forskjellene mellom byråene. Dette kan jo være omfangsrike prosesser.

- For omfangsrike?

- Ja, i noen tilfeller kan de være det. I Elect vil vi se på hvordan vi kan utarbeide smarte og smidige prosesser.

- Kunnskapsrik og god rådgiver
Anfo-leder og styreleder i Elect, Jan Morten Drange mener det er et behov for et selskap som Elect.

- Vi har allerede gjennomført prosesser som viser at Elect fyller et viktig behov i markedet. Vi så tidlig at arbeidet ville kreve ressurser og tid, og er glade for at Knud nå går inn i rollen på fulltid. Med Knud sin lange og meget relevante erfaring fra markedsledelse av sterke merkevarer vil han være en kunnskapsrik og god rådgiver når man skal lete frem de beste leverandørene i tjenestemarkedet for markedsføring og kommunikasjon, sier Drange.

Fahrendorff startet i sin nye jobb 1. mai.