Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST har hentet Helle Øverbye til en nyopprettet stilling som ny konserndirektør med ansvar for HR & kommunikasjon (Chief People & Communications Officer) i NHST Media Group AS, heter det i en melding fra mediekonsernet.

- For å lykkes fremover er det avgjørende at vi klarer å rekruttere, utvikle, engasjere og beholde de dyktigste fagpersonene innenfor de ulike virksomhetene våre. Helle har en unik erfaring fra HR- og utviklingsarbeid i mediebransjen og jeg er veldig glad for at hun har takket ja til rollen. Hun vil bidra til en videre positiv utvikling av konsernet, sier Ask.

Øverbye har siden 2015 jobbet i Schibsted, i flere ulike stillinger. Hun har tidligere vært Head of Organizational Development i Schibsted Marketplaces (nå Adevinta) i London og før det HR-direktør i Aftenposten. Hun har også erfaring fra Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Øverbye kommer sist fra stillingen som Head of People Strategy & Development i Schibsted.

- Mediebransjen endrer seg raskt som følge av ny teknologi og forventninger fra brukere og kunder. Kravene til kompetanse, kontinuerlig læring, hurtighet og endringsvilje øker. Rekruttering og utvikling av medarbeidere er helt avgjørende for å lykkes, og derfor er HR-arbeid i mediebransjen mer spennende enn noen gang, sier Øverbye.

Helle Øverbye blir en del av konsernledelsen i NHST når hun tiltrer den nye stillingen over sommeren.