Ingrid Fredriksen forlater Bergens Tidende etter ni år for å begynne i TV 2s innenriksredaksjon i Bergen. Fredriksen har vunnet Skup-prisen og Gullparaplyen for Janne-saken, to Sølvparaplyer og et Dataskup-diplom.

- Jeg gleder meg stort til å bidra i et så fremoverlent og ambisiøst mediehus som TV 2. Spesielt er det gledelig at TV 2 Nyhetene nå satser tungt på undersøkende journalistikk, og at denne satsingen er forankret i toppledelsen. Da vet jeg vi vil lykkes, sier Fredriksen i en melding.

Hun sier at hun «ser frem til å nå ut til seere og lesere over hele landet med gode historier og viktige saker.»

- TV 2 Nyhetene har allerede en sterk posisjon på tv, og er også blitt store på mobil. Det gir journalistikken stort gjennomslag fra første stund, fortsetter Fredriksen.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække er naturlig nok fornøyd.

- Vi er svært glad for å få en av landets store kapasiteter på undersøkende journalistikk med på laget i TV 2 Nyhetene. Ingrids kompetanse og erfaring blir viktig når vi skal satse på undersøkende journalistikk, presentasjon og innovasjon i vårt nye prosjekt, Lab2, sier Solbrække.

Alle journaliststillingene som TV 2 utlyste i Bergen i forbindelse med allmennkringkastingsavtalen, er nå besatt.

- Vi har nå satt sammen et team av dyktige folk som skal styrke journalistikken vår med utspring fra Bergen. Vi ønsker å løfte den undersøkende journalistikken i TV 2, og sammen med de som allerede jobber med nyheter og sport i Bergen, har vi nå et sterkt lag, sier Solbrække.