Toppsjefen Nina Vesterby i Egmont Publishing, som utgir noen av landets største ukeblader og magasiner, varslet i mars store endringer i selskapet hun nylig tok over.

Flere ledere har sluttet deriblant digitaldirektør Audun Giske og direktør og ansvarlig redaktør i bladgigantenKjersti Mo og nye målgruppesjefer er hentet inn. 

Les også: Disse blir nye målgruppe-sjefer i Egmont

Les også: Kjersti Mo slutter i Egmont: - Det er på tide å bevege seg videre

Endringene innbar rokeringer i ledergruppen og ny organisering for å ifølge Egmont styrke satsingen på målgrupper og skape større gjennomføringskraft på nye inntektsstrømmer.

Samtidig oppretter Vesterby en helt ny avdeling og henter inn en ny direktør til avdelingen som hun bare kaller Transformasjon. 

Den nye transformasjonssjefen i Egmont Publishing heter Charlotte Pedersen og kommer fra retailbransjen og Cirkle K Europe, der Pedersen har ledet et europeisk team innen digital markedsføring og kundeopplevelser.

- Vi er svært fornøyde med å få Charlotte Pedersen inn som direktør for Transformasjon. Hun har med seg verdifull kompetanse og solid erfaring med systematisk og innsiktsdrevet utvikling av digital innovasjon og kundereise, sier Vesterby.

Charlotte Pedersen har de sist fem årene vært ansvarlig for digital innovasjon og utvikling i Circle K og jobbet med deres europeiske markeder og kunder. Her har hun ledet et internasjonalt team som jobbet med å designe neste generasjons kundeopplevelser innen retail.

- Vi har ambisiøse mål for hva vi skal få til, og for å lykkes må vi skape et kraftsenter for utvikling og fremdrift i selskapet. Charlotte skal lede denne satsningen. Hennes bakgrunn innen strategi- og kundedrevet utvikling, digital markedsføring og kundereiser i store internasjonale selskaper blir svært viktig for oss. Det hun har oppnådd Circle K Europe er imponerende og vi har store forventninger til hva hun vil tilføre Egmont, sier Vesterby. 

Vesterby tok selv over som ny Egmont-sjef i Norge for kort tid siden. 

Les også: Medielederne preges av usikkerhet og rivalisering: - Trodde jeg kom til en bransje med fest og moro

Charlotte Pedersen gleder hun seg til nye utfordringer i en ny bransje – mediebransjen.

- Jeg gleder meg til nye utfordringer i en bransje i endring. Egmont er et stort og solid mediekonsern med kjente merkevarer og en sterk posisjon. Det gjør konsernet godt posisjonert til å skape neste generasjons medievirksomhet, sier Charlotte Pedersen.

Charlotte Pedersen starter i den nye jobben i begynnelsen av august.

Her kan du se en video fra den store Medielederkonferansen i Bergen i forrige om fremtidens medieleder.