Google-topplederen Lars Bratsberg velger å slutte i søkegiganten for å bygge opp Growth Tribe i Norge. Growth Tribe ble startet i 2015 og er en teknikk og et verktøy for å identifisere og skape vekst i bedrifter.

Selskapet er representert med kontor i syv land og til nå skal over 10.000 mennesker på tvers av 900 bedrifter ha tatt i bruk Growth Tribes metoder, ifølge Bratsberg.

- Dette er slik vi jobber i Google. Vi jobber raskt. Vi tester. Vi gjør feil. Vi lærer. Justerer. Tester igjen. Vinner. Det er befriende. Jeg elsker denne måten å jobbe på, så det er naturlig å fortsette med det, nå som jeg slutter i Google, sier Bratsberg som blir medgründer og leder for Growth Tribe Norge i en melding. 

Bratsberg har vært i Google-systemet i åtte år. De fire siste årene som en del av ledergruppa i Asia og har dermed hatt ansvar for store markeder som Kina, Taiwan, Korea og Hong Kong.

- Jeg hadde akkurat flyttet hjem fra nesten fire år i Google Hong Kong. Jeg bestemte meg for at jeg ville bo og jobbe i Norge. Jeg hadde veldig lyst til å jobbe for Google, da det er det fantastisk sted å jobbe, men ikke til hvilken pris som helst, sier han.

Valgte familien foran pendlerlivet
Men tilbake i Norge hadde det seg slik at Google i Norge var fullt bemannet.

- Alternativene ved å pendle til en storby i Europa var ikke i samsvar med mine kjerneverdier, være sammen med familie. Når man kan velge å fortsette å jobbe med det man elsker i en annen forpakning, ble valget veldig enkelt - og gleden like stor da grunnleggerne valgte at jeg skulle få ta Growth Tribe til Norge, sier Bratsberg til Kampanje. 

Han mener det føles rart å slutte i Google.

- Det å gå ut døra på hos verden beste arbeidsgiver etter åtte år er litt rart, men når man har energi og entusiasme over det som ligger foran en, så er det et riktig valg. I Google sa vi alltid at man skal være «uncomfortable excited» for å hele tiden utvikle seg. Det er akkurat der jeg er nå. Når jeg i tillegg skal jobbe med rammeverk, prosesser og verktøy for å utvikle norske bedrifter, er det helt perfekt.

- Ingen hemmelig oppskrift:

Lars Bratsberg sier prosessen og metoden som Growth Tribe bygger på, ikke er noen «secret sauce». - Det er fortsatt hardt arbeid, bare tilpasset dagens plattformer, sier han.

- Passer for alle typer selskaper. 
Lars Bratsberg sier prosessen og metoden som Growth Tribe bygger på, ikke er noen «secret sauce».

- Det er fortsatt hardt arbeid, bare tilpasset dagens plattformer. Alle nye selskaper i dag jobber slik; Amazon, Facebook, Twitter, AirBnB og SkyScanner. Mange av disse selskapene har vært hos oss de siste årene i tillegg til en lang rekke tradisjonelle selskap som Deloitte, P&G, Unilever, IBM KPN og Vodafone. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med tilsvarende norsk baserte bedrifter og bidra til at de skaper en slik kultur og har metodene for å lykkes, sier Bratsberg.

Han mener de globale selskapene alle jobber med en ting for øye og det er «vekst».

- De bruker helt andre metoder enn tradisjonelle virksomheter. Dette er essensen i hva Growth Tribe nå lærer bedrifter og jeg er stolt av å få lov til å ta dette til Norge, sier han. 

- Du nevner i meldingen mange store selskaper. Er dette rammeverket du snakker om, kun myntet på selskaper av denne størrelsen også?

- Growth Tribe passer for alle typer selskaper. De klokkeklare er små og mellomstore bedrifter som har en nettbasert forretningside, derfor valgte jeg heller å nevne de litt mer tradisjonelle, da disse utgjør en like stor andel av våre kunder som de mindre nettbaserte, sier han.

Growth Tribe har kontorer i London, Paris, Amsterdam og alle de andre nordiske landene foruten Norge.

- Det var på tide at også Norge kom på kartet så vi tar vår egen medisin.Vi ser kun på data. Data, ikke magefølelse. Dataene vi samlet på tvers av Europa fortalte oss at hele Norden er ekstremt attraktive markeder. Det er en glede at Lars Bratsberg nå blir en del av Growth Tribe når vi åpner opp det norske markedet, sier grunnlegger og administrerende direktør i Growth Tribe, Peter van Sabben.