Omega Media har det siste halvåret hentet inn fem nye fjes. Nå får de også et nytt tilskudd til søk-avdelingen. Carl Christian Hansson (26), hentes inn fra Google, der han var utplassert som konsulent gjennom Accenture.

Nå skal han styrke Omega Medias satsing på søk og digital markedsføring. 

- Jeg gleder meg til å bli en del av Omega Media-teamet. De har flere store merkenavn på kundelisten og lang fartstid i bransjen, sier Hansson til Kampanje.

Han ble headhuntet til Accenture for å jobbe utleid hos Google i Dublin, da han nettopp hadde fullført sitt tredje år på en utdanning innen business, markedsføring og økonomi ved ved Strathclyde University i Glasgow, Skottland.

Han fikk da prøve seg i flere avdelinger hos teknologigiganten.

- Jeg hadde et flott år i Dublin i et fantastisk læringsmiljø, men jeg gikk litt lei.

Han utdyper:

- Begrunnelsen for å slutte var muligheten til å gå fra en spesialisert rolle i en stor bedrift, til en mer flytende rolle med mer ansvar i et mindre selskap. Jeg tror det er lurt for å bedre forstå alle aspekter av en bedrift, så jeg igjen kan bli bedre rustet til å gi gode råd og sette sammen effektive strategier for andre selskaper. Grunnen til at jeg valgte Omega var for å komme i et mindre miljø med stor kompetanse og en meget interessant kundeportefølje, forteller Hansson.

Den porteføljen inneholder blant annet Manpower Group, Møller Bil, NAV, Enklere Liv, Axo Finans og MaxGodis.se.

- Ikke så vanlig på det norske markedet
Kristian Kjærnes, daglig leder i Omega Media, er godt fornøyd med nyrekrutteringen.

- Carl Christian har jobbet med store internasjonale kunder og annonsering på tvers av landegrenser, noe som ikke er så vanlig på det norske markedet. Vi er derfor veldig glad for at han valgte oss, i hard konkurranse med en rekke andre byråer, sier han til Kampanje.

Omega Media har jobbet med digital markedsføring og rådgivning siden 2004, men har fra 2013 rendyrket digitale rådgivningstjenester. Da hadde de en omsetning på 3,3 millioner kroner, mens de i 2018 nådde en omsetning på 17 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 2,5 millioner kroner samme året. 

- Omega Media har opplevd stor vekst de siste årene, og nå har vi behov for å utvide søk-avdelingen vår. Carl Christian har en solid bakgrunn innen digital markedsføring, og gode resultater å vise til fra tidligere stillinger. Dessuten er han en supertrivelig fyr, og vi gleder oss til å få han med på laget, forteller Kjærnes.

Omega Media ble etablert i 2004 med blant annet nettsamfunnet biip.no som en av tjenestene. Nettsamfunnet ble en umiddelbar suksess, og var i en periode Norges nest største sosiale medier-plattform etter Facebook.

I 2008 ble Omedia Media og biip.no solgt til Egmont og TV 2 for 76 millioner kroner. Etter en lengre periode med negative økonomiske resultater, valgte gründer og største aksjonær i Omega Media, Erling Løken Andersen, å kjøpe tilbake selskapet i 2013.