Den tidligere administrasjonssjefen i nyhets- og sportesredaksjonen i TV 2, Roy Tore Lysen Jensen, forlater teknologi- og designselskapet Knowit. I fjor høst sluttet Jensen i TV 2, kanalen han hadde vært en del av i 20 år, og startet noen måneder senere opp i jobben som strategisk rådgiver i Experience-delen av Knowit. Men Jensen rakk ikke en gang å bli skikkelig varm i trøya, før han bestemte seg for å forlate teknologi- og designselskapet Knowit.

- Ja, det ble et kort intermezzo i konsulentbransjen og jeg har allerede begynt i medieklyngen. Vi ble enige om at det var best slik, sier Roy Tore Jensen til Kampanje.

Medieklyngen eller Media City Bergen as er en sammenslutning av aktører innen medier, teknologi, utdanning og forskning, som Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2 og deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap og befinner seg i det nye Media City-bygget i Bergen.

- Fant du deg aldri til rette i konsulentbransjen?

- Jo, jeg hadde nok å gjøre, fikk gode kolleger og ble koblet på spennende prosjekter. Det handlet i grunnen om at denne nye jobben plutselig dukket opp og det er jo på min hjemmebane, sier han.

Hos den tidligere arbeidsgiveren Knowit, sier kommunikasjonssjef Jørund Rasdal Unneland, at man er glade på vegne av Jensen.

- Vi kan ikke annet enn å gratulere Roy Tore Jensen med ny og spennende stilling i medieklyngen, og ønsker ham lykke til. Vi er medlemmer i klyngen selv, og flere av oss kommer nok til å samarbeide med Roy Tore også i tiden fremover, sier han. 

- Lever og ånder for medier
Lysen Jensen får stillingen prosjektsjef ved Medieklyngen, en organisasjon Jensen kjenner godt fra tiden som styreleder i medlemsorganisasjonen Media Region Bergen.

- Jeg lever og ånder for medier så da jeg fikk tilbud om å bli en del av teamet rundt medieklyngen, var det umulig ikke å hoppe på det. Medieklyngen er en drømmearbeidsplass og organisasjonen og mine nye kollegaer er fremtidsorienterte, svært ambisiøse og initiativrike. De legger mye arbeid ned i å identifisere muligheter for mediene, teknologidelen av medieindustrien og akademia i vid forstand. Jeg føler at spiller på min banehalvdel nå, sier Lysen Jensen.

For med 20 års fartstid i landets største kommersiell tv-kanal, er det ingen tvil om at Roy Tore Lysen Jensen har en kunnskap og forståelse av medieindustrien som daglig leder av Medieklyngen, Anne Jacobsen, kan benytte seg av.

- Jeg er utrolig glad for at Roy Tore  Lysen Jensen blir en del av laget vårt. Han har et bredt nettverk og bunnsolid erfaring etter så mange år i TV 2 og fra Medieklyngen. Han har erfaring fra medieindustrien på særlig redaksjonell side, noe som er veldig verdifullt. Vi kommer fremover til å konsentrere aktivitetene våre rundt færre, men mer synlige fyrtårnprosjekter hvor Jensen kommer til å spille en sentral rolle, sier Jacobsen.