Det er ikke mange ukene siden det ble kjent at Christoffer Nøkleby sluttet som ansvarlig for bank- og finanssektoren i Accenture Interactive til fordel for en jobb i designbyrået Bleed. Nå er det klart at også Ville Sivonen forlater Accenture Interactive til fordel for den tradisjonelle byråbransjen når han melder overgang til Dentsu Aegis.

- Det skjer enormt mye i sfæren datadrevet markedsføring og jeg gleder meg til å drive satsningen på marketing automation i ett av Norges og Nordens sterkeste fagmiljøer, sier Ville Sivonen.

Konsulentgigantene Deloitte og Accenture har de siste årene trappet opp sin satsing på datadrevet markedsføring og kommunikasjon og har blant annet hentet inn flere profilerte personer over fra byråbransjen som Karine Storakre BraathenChristoffer Nøkleby, Vibeke Hauge og Kent Jordet.

- Unner dem all suksess
Sjefen for Accenture Interactive, Stian Fossum, mener det er naturlig at det også går folk fra konsulenthusene til byråindustrien.

- Men er det kjedelig å miste to «managers» på så kort tid?

- Jeg synes det er supert at våre folk er så attraktive i markedet og at begge to, både Christoffer og Ville, har fått hver sin fantastiske mulighet. Jeg unner dem all mulig suksess. Dette tar vi kun som et signal om at vi i Accenture Interactive gjør bra ting, sier sjefen i Accenture Interactive, Stian Fossum, til Kampanje.

- Etter noen år der konsulenthusene har tappet byråbransjen for folk, er det da naturlig at det forsvinner folk tilbake til byråbransjen?

- Ja, i hvert fall når vi gjør bra ting. Det er i hvert fall slik jeg tolker det. Det er enn konsolidering i bransjen og da er det naturlig at også byråene ønsker å lære av oss, sier Fossum.

Satser på byråtjenester:

Accenture Interactive har bygget seg kraftig opp innenfor datadreven markedsføring og rekruttert flere folk fra den tradisjonelle byråbransjen. Nå har han på kort tid mistet to tilbake til byråene. Foto: Eivor Eriksen.

- Tenker ikke så mye på hvem som plukker fra hvem
I Dentsu skal Sivonen begynne som Head of Marketing Automation og dermed jobbe tett med fagmiljøet i Isobar Norge.

- Med Ville Sivonen i Isobar Norge vil alle våre byråer i byrågruppen i Norge få en enda bredere tjenesteportefølje og byråene får enda sterkere konkurransekraft, sier sjefen for alle byråene i Dentsu-gruppen, Pelle Stensson.

- Etter en tid der de store konsulentgigantene har tappet byråbransjen for folk, føles det godt å ta noen fra Accenture denne gangen?

- Vi liker konkurranse fra dyktige konsulentmiljøer og synes det er veldig fint at viktigheten av våre tjenester øker, men vi tenker ikke så mye på hvem som plukker fra hvem. Det viktigste for oss er å utvikle tjenester som hjelper våre kunder å lykkes og marketing automation er definitivt en viktig og prioritert tjeneste i tiden som kommer. Vår satsning krever ny og fremtidsrettet kompetanse og de beste folkene og derfor ble Ville Sivonen valgt, sier Pelle Stensson i Dentsu Aegis Network Norge.

Marketing Automation er teknologi som styrer markedsføringsprosesser, på tvers av kanaler, automatisk og i Dentsu er mange av disse markedsføringsoppgavene samlet i Isobar Nordic.  

- Isobar Norge, som en del av Isobar Nordic, har allerede gjennomført flere prosjekter innen marketing automation, og er nå klare for å ta denne satsingen et stort steg videre. Med Ville Sivonen på laget får vi en vesentlig mer tilgjengelig ekspertise, og kan være enda mer offensive i dette markedet, sier Lars Kristiansen, byråleder i Isobar Norge.

I Accenture Interactive har Sivonen hatt en rolle som digital markedssjef siden 2015. Her har han ledet flere prosjekter innenfor sektorer som bank, reise, retail og bil, men nå bytter han ut adressen i Grensen med adresse Pilestredet.