Hos Schjærven Reklamebyrå er Ida Cecilie Wille nyansatt som account director og retail-ekspert.

- Jeg er godt innstallert og har blitt veldig godt mottatt. Jeg er godt i gang med spennende kunder og prosjekter og kalenderen er fylt opp, forteller hun entusiastisk til Kampanje.

Wille har gjennom 18 år hatt flere ulike posisjoner innen retail marketing på kundesiden, blant annet som markedsdirektør for Boots Apotek og nordisk markedsdirektør for Nille. Før dette jobbet hun med kommunikasjon og markedsføring for Harald A. Møller, Norgesgruppen, Ringnes og SAS. Hun kommer sist fra Geelmuyden Kiese (GK), hvor hun jobbet i et knapt år.

- Hvorfor ble oppholdet i GK så kort?

- GK er et solid byrå med veldig kompetente mennesker, kundene representerer stort sett andre bransjer enn de jeg har erfaring fra, og speilet ikke like godt min kompetanse. De forankrer sin filosofi i samfunnsforståelse, og det har jeg stor respekt for, men for min del var det et personlig valg; Retail er hjertet mitt, og nå er jeg tilbake der, sier hun.

- Var det feil av deg å starte i GK?

- Nei, absoluttt ikke. Jeg rakk å lære en hel del, men følte at jeg tilhørte et annet sted. Da er det bedre å gå videre og bruke kompetansen der den blir verdsatt, sier hun.

Brenner for retail
Wille regner med at hun til fulle får brukt sine kunnskaper hos sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har 18 års erfaring fra kundesiden og forstår deres hverdag i tillegg til at jeg har stor respekt for den kompleksiteten som ligger i verdikjeden. EBITDA og P&L har vært min diett og dette vil jeg bruke for alt det er verdt i møtet mitt med kundene. Retail er det jeg brenner for, sier hun. 

Byråleder Kei Grieg Toyomasu i Schjærven Reklamebyrå trekker frem at Willes erfaring fra kundesiden er gull verdt.

- Mange annonsører opplever at reklamebyråene ikke forstår forretningsmodellen deres. Ida har en unik forståelse for hvordan hele verdikjeden i retailbransjen fungerer og hvordan vi som byrå kan hjelpe kundene våre til å selge flest mulig varer. Effektiv markedsføring handler om så mye mer enn bare å lage gode kampanjer, så vi er henrykte over å få Ida på laget, sier han.

Ønsker retail-ekspertisen velkommen:

Byråleder Kei Grieg Toyomasu i Schjærven Reklamebyrå gleder seg til å trekke veksler på Willes kompetanse fra kundesiden. - Mange annonsører opplever at reklamebyråene ikke forstår forretningsmodellen deres, sier han. Foto: Schjærven