Det lille reklamebyrået Hausmann, som tidligere het Llowbank, har fått ny sjef. Dermed slipper Terje Banken, som har ledet byrået siden oppstarten, til nye og yngre krefter når han selv går inn i rollen som rådgiver samtidig som han skal drive med noen prosjekter knyttet til forretningsutvikling i byrået.

- Egentlig har jeg bare vikariert i stillingen som byråleder. Det var naturlig at jeg satt ved roret fra start, men mitt ønske har hele tiden vært å jobbe med utvikling av kunder og kommunikasjon. Det får jeg anledning til nå, sier Banken til Kampanje.

Den nye sjefen i Hausmann heter Vetle Gjevestad Agledahl (30) og han kommer fra stillingen som digitalrådgiver hos Nord DDB. Tidligere jobbet Agledahl som digitalprodusent hos Saatchi & Saatchi (nå Per Høj).

- Jeg har stor respekt for folka i Hausmann, og gleder meg veldig til å være med å utvikle sjappa i Hausmannsgate videre. Her er det så mye kompetanse og erfaring som jeg ser frem til å lære av, samtidig som jeg er sikker på at min digitale bakgrunn vil komme både eksisterende og kommende kunder til nytte, sier Agledahl. 

Agledahl har tidligere jobbet med annonsører som McDonald’s, VG, Telia, SEAT, Toyota, Pride, Emirates og Norsk Tipping, og vil bistå Hausmanns kunder med digital strategi i tillegg til rollen som byråleder.

- Perfekt timing
Terje Banken mener «timingen for lederskifte er perfekt.»

- Det siste året har vi brukt relativt mye tid og ressurser på oss selv, noe som blant annet har resultert i en revidert strategi, ny kreativ ledelse, ny partner, nytt navn og identitet, og ikke minst flere nye kolleger, sier Banken.

Banken sier byrået helt bevisst har hentet inn en yngre profil med sterk bakgrunn i det digitale, snarere enn «en klassisk byråleder-profil med flere års ledererfaring i bransjen».

- Nå trenger vi noen som kan sette kurs og lede an inn i fremtiden. Det er riktig for kundene våre, for leveransene og for oss som jobber her. Vi har derfor søkt aktivt etter en ung og uredd person med de rette menneskelige egenskapene, og med faglige kvalifikasjoner som kompletterer oss og bringer Hausmann videre. En person som skal videreutvikle kulturen og produktet vårt. Det fant vi til gangs i Vetle, sier Terje Banken.

- Har du hatt en så ung sjef noen gang?

- He, he… jeg har i hvert fall hatt flere sjefer som har vært yngre enn meg før. Men jeg er ikke opptatt av alder. Dette handler om de menneskelige egenskapene og kompetansen de besitter også er jeg i utgangspunktet en person som det er lett å lede.  Dette blir fantastisk gøy.

Bedring på resultatsiden
Hausmann, som i sin tid ble etablert av foruten Banken selv også Arne-Inge Christophersen og Tore Woll, har holdt det gående siden 2012. Høsten 2017 forsvant imidlertid Woll ut døren, men Christophersen og Banken er fortsatt inne på eiersiden sammen med flere nye partnere. Totalt så jobber det i dag 12 stykker i Hausmann i tillegg til de fire som utgjør datterselskapet Spindel Film, som Hausmann eier i felleskap med Släger. 

- I byråets seksårige historie har vi aldri har hatt en bedre lagoppstilling eller et bedre kreativt produkt enn vi har i dag. Vi har fått tillit fra flere spennende oppdragsgivere, og flere av jobbene våre gjør seg bemerket i bransjen og blant kunder, sier Banken. 

Hausmann hadde i 2017 en omsetning på snaue 16 millioner kroner, men fikk et underskudd på 1,5 million kroner.  Banken sier at det i 2018 blir en solid forbedring på resultatsiden selv om det fortsatt vil gjenstå noe før byrået er på rett side av pluss-streken i regnskapet.

- Vi har hatt en kanonstart på 2019, så både nåtid og fremtid ser unektelig veldig hyggelig ut, sier han.