Telenor stokker om på ledelsen i Danmark, noe som betyr at Tor-Arne Fosser tar jobben som kommersiell direktør i Telenor Danmark. Han avløser Lars Thomsen som rykker opp i telekonsernet som sjef for Internet of Things (IoT).

- Jeg har gledet meg til å bli en del av Telenor Danmark og til den videre reisen med å posisjonere Telenor som et sterkt kundeorientert selskap. Telenor Danmark har vært på en fantastisk reise og gjennomført en sterk snuoperasjon, og jeg er meget imponert over de resultater som er skapt de siste tre-fire årene, sier Tor-Arne Fosser til Kampanje.

- Blir en fin periode
Fosser mener han er «heldig» som har fått muligheten til å kunne jobbe internasjonalt og ta det han kaller «en ny og spennende jobb» i Telenor Danmark. Et selskap som omsetter for drøye fem milliarder kroner og hadde driftsoverskudd på snaue 120 millioner kroner, ifølge Telenors nyeste kvartalsrapport.

- Vi opererer i det som kanskje er Europas mest konkurranseintensive mobilmarked, sier Fosser. 

- Så nå blir det «deijlig å være norsk i Danmark»?

- Det blir definitivt «deijlig å være norsk i Danmark» og jeg gleder meg til at familien også flytter til København over sommeren. Jeg tror dette blir en fin periode også privat og en ny opplevelse for familien som vi alle ser frem til. Og så er det jo kort vei hjem hvis vi får hjemlengsel innimellom, sier han  og legger dermed opp til en pendlertilværelse mellom København og Oslo de neste månedene.

- En mulighet jeg har ønsket
Nordmannen har vært en fast del av Telenor-konsernet de siste 15 årene og vendte i sin tid tilbake til Telenor etter noen år som byråleder i Vizeum. I Telenor har han de siste årene vært med å utvikle flere sentrale prosjekter knyttet til å bygge Telenors merkevare og utvikle de digitale markedsføringskanalene.

- Dette er en operasjonell mulighet jeg har ønsket å få til en stund. Jeg går fra et konsernrolle med globalt ansvar til en markedsnær rolle med resultatansvar for privat og bedriftsmarkedet. Jeg motiveres veldig av å jobbe tett på markedet og konkurransesituasjonen, og ikke minst levere gode kundeopplevelser gjennom innovasjon, digitalisering og kontinuerlig forbedringsarbeid i kundedimensjonen, sier han.

Telenor er Danmarks nest største teleselskap og huser totalt 1.400 medarbeidere.

- Jeg ser frem til å samarbeide med Tor-Arne Fosser. Han har vært drivkraften bak Telenor-konsernets arbeid på det kommersielle planet og kommer med en veldig sterk digital kompetanse som vi kan dra nytte av i Telenor Danmark både hva gjelder salget, markedsføring og den pågående digitale transformasjonen, sier administrerende direktør i Telenor, Jesper Hansen, i en melding.