Olav Hypher kommer til NRK fra stillingen som direktør for konsern HR i Statkraft hvor han har hatt ulike lederstillinger de siste ti årene. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ser fram til at Hypher blir en del av NRKs toppledelse. 

 - Han har den erfaringen, kompetansen og energien som skal til for å lede arbeidet med utvikling av organisasjon, lederskap, medarbeidere og kompetanse i NRK. I tillegg har han god forståelse og et stort hjerte for NRKs oppdrag, sier Eriksen i en pressemelding.

Hypher sier i samme melding at han gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb som organisasjonsdirektør i NRK.  

- Det er et fantastisk privilegium å få bli med på laget i NRK. Etter mitt syn er NRK en av våre viktigste samfunnsaktører, med et oppdrag som bare blir viktigere med årene. Jeg er dypt imponert over hvordan NRK har utviklet seg i takt med, og i forkant av samfunnet rundt seg. Nå gleder jeg meg til å gi mitt bidrag til å utvikle NRK videre sammen med mine nye kolleger, sier Olav Hypher.   

Stillingen som direktør for oganisasjon og HR er ny i NRK. Der vil Ola Hypher han lede en divisjon med ansvar for rekruttering, kompetanse, organisasjonsutvikling, lederutvikling, arbeidsmiljø, HMS og personal. 

Tidligere i dag ansatte NRK også ny direktør for distriktsdivisjonen.

Les mer: Lillelien blir NRKs nye distriktssjef