Reklamebyrået Nord DDB åpner dørene for fire nye med bakgrunn fra NASA, Brooklyn, Hyper og SMFB.

- Fra New York til Amsterdam, fra digitalbyråer og tradisjonelle byråer, har vi rekruttert en blandet gruppe hybridtalenter. De nyansatte vil videreutvikle de sentrale områdene vi er sterke på innen kreativitet og strategi, sier sjefen i Nord DDB, Eddie D’Sa. 

- Du har selv jobbet mye i utlandet i din karriere, har det vært viktig for deg å hente inn folk med internasjonal erfaring?  

- Nei. Det viktigste for oss er at nye kollegaer har med seg erfaringer og kompetanse som er relevant for våre kunder her i Oslo, og at alle som ansettes her har de rette forutsetningene for å passe sammen med talentene som allerede jobber her på Nord DDB. Vi ønsker å bygge et team med variert kompetanse – hvor de kommer fra er ikke viktig for oss. I løpet av min karriere har jeg jobbet femten år i Norge.

- At dere nå begynner å ansette igjen hva skyldes det – er på grunn av den nyervervede kunden Ice?

- Vi sørger alltid for at vi til enhver tid har den riktige sammensetningen av kompetanse for alle kundene våre, og rekrutteringer gjøre med bakgrunn i dette, sier D’Sa.

Les også: Samling i bunn for Nord DDB - valset over rivaler i kundekamp

De nye ansiktene i Nord DDB er Thomas Olsson, Eveline van Gaal, Haider Ahmad og Jelsen Lee Innocent.

Innocent Lee kommer fra Brooklyn, og er ansatt som kreatør i Nord DDB. Han var tidligere Associate Creative Director i New York-byrået Pereira & O’Dell og har jobbet med en rekke asnerkjente byråer som Stink Digital, Barbarian Group og 2x4.

- Det er få kombinasjoner som er mer attraktive enn en utfordrer med fokus og ambisjon. Teamet i Nord DDB har en klar retning for hvilken type kreativitet man ønsker å levere, i tillegg til at vi skal utvikle et kulturelt fotavtrykk både i og utenfor reklamebransjen. Å bli med på dette laget var en enkel beslutning, og jeg gleder meg til å bidra i byråets utvikling, sier Lee Innocent.

Les også: Tøff start for ny Nord DDB-sjef – sier opp nesten alle kreative  

En annen internasjonal nyansettelse er  Eveline van Gaal som kommer fra Nederland. Hun er er ansatt som Cultural Insights Planner i Nord DDB og blant annet jobbet for NASA hvilket gjør Nord DDB Oslo til det eneste byrået i Norden som har en rakettforsker om bord.  

Thomas Olsson kommer til Nord DDB fra Hyper og er ansatt som COO og Business Director med bakgrunn fra PR, digital- og reklamebyrå og har jobbet i Oslo-byråer som Isobar og PR-operatørene.

- Å komme til Nord DDB føles på mange måter som å komme hjem, og jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang. Jeg har møtt et lag meget dyktige og motiverte kollegaer, som i tillegg er fantastiske mennesker. Viktigst av alt er at jeg har sterk tro på Eddie sin visjon for hvordan et moderne reklamebyrå skal se ut, hvilke tjenester vi skal levere og hvilken rolle vi skal spille for kundene våre. Byrået er på en spennende reise, og jeg skal bruke den kompetansen jeg har til å drive Nord DDB fremover, sier Olsson.

Den siste nyankomne er Haidar Ahmad som kommer fra SMFB og er ansatt som designer i Nord DDB. Han har tidligere jobbet med kunder som Ikea, Circle K internasjonalt, Ruter og Freia.