Torsdag morgen hos Mesh er det atter en gang duket for presentasjon av Tefts, tidligere Mediabemanning, årlige «Bransjerapport» som samler trender, utvikling, lønn og meningene til over 1.000 bransjefolk innen kommunikasjon, markedsføring, media og relaterte fagområder.

Dette er niende gang Teft utarbeider rapporten og i år som tidligere år har rekrutterings- og konsulentselskapet bedt respondentene rangere de beste lederne i bransjen. I år har 1.160 bransjefolk bidratt.

I fjor trakk bransjen frem lederen av Red-gruppen, Maria Aas Eng, som den lederen som har utmerket seg mest det siste året. Da ble hun fulgt hakk i hæl av Dentsu-duoen Pelle Stensson og Paal Fure. I årets rapport er det igjen Aas-Eng som troner øverst, men denne gang har Fure og Stensson byttet plass til henholdsvis 2. og 3.

- Jeg visste at jeg var nominert, men ikke at jeg var øverst i år og, så dette er fantastiske nyheter. Det er virkelig en fantastisk ære. Jeg var veldig, veldig glad i fjor, og jeg er minst like glad i år, forteller Aas-Eng til Kampanje når hun får vite at hun igjen troner på topp.

Av de øvrige fem havner Kjetil Try i år på en fjerdeplass, mens North Alliance (NOA)-gründer Thomas Høgebøl kommer inn på en femteplass. Ingen av de to var på fjorårets topp fem-liste.

- Det er en ære å få være blant de fem, det er jo anerkjente og erfarne bedriftsledere som er på listen. Thomas Høgebøl er eksempelvis et spennende navn med tanke på det han har gjort de siste årene med å bygge NOA og et nytt nettverk. Jeg har veldig respekt for de andre lederne og den suksessen de har i sine bedrifter. Er man en god leder så får man kollegaer med seg, som igjen skaper suksess, sier Aas-Eng.

- Vi er alle operative ledere
Den største forskjellen fra fjoråret er derimot at i år jobber både Aas-Eng, Fure og Stensson sammen i Dentsu Aegis, etter at det internasjonale medie- og marketingbyrået kjøpte det norske mediebyrået til Red og de øvrige fire byråene i gruppen våren 2018.

Les også: 

Nå er de Norges største byrågruppe og har Norges tre mest populære ledere i medie- og kommunikasjonsbransjen.

- Nå har jeg ikke vært med i Dentsu så lenge, men jeg tror at vi alle tre er ledere som først og fremst er operative, noe jeg tror betyr mye. Vi er engasjerte i alle våre kollegaer og fagområder, og jeg tror ikke noen av oss er veldig hierarkiske. Jeg tror vi klarer å skape motivasjon og energi, men også positivitet og godt humør, som jeg tror er jækla viktig. Man skal heller ikke glemme at selv om man er en tøff og tydelig leder så er det viktig at man er medmenneskelig. Det tror jeg vi er alle tre, sier Aas-Eng.

- Er dette stas for Dentsu?

- Ja på alle mulige måter. Dette er vi kjempestolte over, og det er viktig for selskapet, svarer Aas-Eng.

- Det er fire menn og deg på topp – er det noen du savner?

- Jeg har ingen spesifikke navn, men det er jo veldig mange dyktige kvinnelige ledere der ute. Det er for dårlig med kun en på listen, det bør være flere. Det første spørsmålet jeg stilte Ole Janzo (partner i Teft, red. anm.) da jeg fikk vite at jeg var nominert til «Topp 5»-listen, var om det var flere kvinner på den listen i år. På alle sett og vis har vi flere som fortjener å være på den listen.

Les også: 

- Markante personer
I bransjerapporten skriver Teft følgende om Dentsu-trioen: «Som Bransjeundersøkelsen viser har både Maria, Paal og Pelle utmerket seg positivt det siste året, og dette til tross for at de kan se tilbake på et 2018 med krevende omstillinger.»

Partner i Teft, Ole A. Janzo, sier det «først og fremst er veldig hyggelig» at det er en kvinne på toppen.

- Det må jeg få lov å si, selv om det er 2019 og samme resultat som i fjor. Det er ingen suverene seiere blant ledere i denne bransjen, for det er mange av dem. Det virker som det er en stabilitet i den plasseringen, og det er interessant å se at hun ikke har vært spesielt profiler utad, annet enn da Dentsu kjøpte opp Red. Jeg tror seieren hennes kommer som en følge av arbeidsmiljøene hun har vært i, og de fleste som har heiet henne frem har nok vært i kontakt med henne på et eller annet tidspunkt. 

- Er du overrasket over at årets topp tre nesten er identisk med fjorårets?

- Jeg tenker at alle disse personene som er nevnt her er markante og de har sentrale roller, ikke minst på strategisiden, men også med tanke på medieomsetning. Jeg synes det er mye i rapporten i år som tyder på at mediebyråene har blitt flinkere til å markere seg som en svært viktig del av media- og kommunikasjonsbransjen, sier Janzo.

Dentsu har i dag 350 medarbeidere i Norge gjennom byråene Dentsu X, Red Carat, Vizeum, Isobar, iProspect, Amnet, DDS og MKTG. I 2017 hadde Denstu Aegis og Red en samlet omsetning på rundt fire milliarder kroner.

Her er bransjens fem mest populære ledere:

Plassering Navn Selskap
1. (1) Maria Aas-Eng Red Dentsu X
2. (3) Paal Fure Dentsu Aegis
3. (2) Pelle Stensson Dentsu Aegis
4. (-) Kjetil Try Try
5. (-) Thomas Høgebøl North Alliance