Stine Steffensen-Børke er ansatt som konserndirektør for merkevarebygging og markedsføring i Hurtigruten. Hun forlater dermed stillingen som markedsdirektør i Norwegian.

- Jeg har vært i Norwegian i åtte og et halvt år. Det har vært fantastisk spennende å få være med på å ta Norwegian ut i verden. Da jeg startet var det tre markeder Norwegian opererte i, nå driver vi med markedsføring og kommersielle operasjoner i 22 land. Jeg er veldig takknemlig for erfaringene jeg har fått her. Nå er selskapet over i en annen fase med endringer, og jeg har vært her lenge og funnet ut at tiden er inne for prøve noe annet hvor jeg kan bruke min erfaring med å ta norske merkevarer ut i den store verden, sier hun.

Steffensen-Børke har også erfaring fra tilsvarende jobber i Telenor og Helly Hansen, men når hun starter i sin nye jobb 1. mars skal hun lede en nyetablert satsing som samler all kommersiell markedsføring av Hurtigruten.

- Stine Steffensen-Børke er den råeste internasjonale strategiske merkevarebyggeren og markedsføreren i Norden. Når hun nå var ledig på markedet passet det ekstremt bra med våre internasjonale ambisjoner. Vi ser fram til at hun skal lede arbeidet med å fortelle historien om Hurtigruten-produktet over hele verden, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Les også:

Hentet for andre gangen
Som selskap ble Hurtigruten etablert i 1893 med ruten som bandt sammen den tøffe strekningen mellom Trondheim og Hammerfest. Senere kom også Bergen og Kirkenes til, men i dag har konsernsjef Skjeldam også lagt ut på en reise om å erobre verden med sine ekspedisjonscruise slik man kjenner dem i dag fra Antarktis, Arktis, Svalbard, Karibien, Alaska og Nordvestpassasjen. I 2021 skal selskapet hente 95 prosent av inntektene sine utenfor Norge.

- Mens jeg tenkte over dette, dukket Hurtigruten opp som ett alternativ ved årsskiftet. Jeg syntes det virket kjempespennende å få jobbe med en så unik merkevare, og å få jobbe i et selskap som har så ambisiøse vekstambisjoner som Hurtigruten har. Hurtigruten har bestilt mange nye skip som skal seile til mange spennende reisemål verden over. Jeg kunne ikke takke nei til dette tilbudet.

- Skjeldam sier i pressemeldingen at du var ledig i markedet…?

- Jeg hadde bestemt meg for å gå videre da Hurtigruten kontaktet meg ved årsskifte, så det er riktig.

- Han hentet deg fra Telenor til Norwegian for åtte år siden også?

- Det stemmer. Han var min sjef i to år, så vi kjenner hverandre godt. Han vet hva han får og han vet hva han vil ha.

- Ikke blogger-styr på Hurtigruten
- Norwegian sendte nylig influensere til Dubai – og det ble mye bråk. Kan vi vente oss mye styr med bloggere om bord i Hurtigruten framover?

- Hehe. Nei, jeg tror ikke at vi skal lage så mye styr med bloggere på Hurtigruten. Men det jeg kan si er at det er mange spennende måter å få ut informasjon på. Det er klart at sosiale medier er viktig når man jobber med markedsføring og historiefortelling.

- Hva synes du om Hurtigrutens markedsføring?

- Jeg synes de gjør veldig mye fint, men Hurtigruten kan godt skryte enda mer av den unike opplevelsen de kan tilby. Selskapet skal nå også inn i en ny fase og ta globale posisjoner. Vi må nok engasjere brukerne enda mer i merkevaren. Videre er det nødvendig å differensiere produktet vi tilbyr i Norge i forhold til internasjonalt. Og så er det en vel så stor oppgave å finne de riktige mediestrategiene og få til effektivt salg i så mange ulike markeder. 

Les også:

Les også: Norwegian går tett på i ny global reklamekampanje

Les også: Steffensen-Børke fra Telenor til Norwegia