Tidligere TVNorge- og Bates-sjef, Pål Trælvik, blir ny generalsekretær i Norway Cup. Det ble klart den 29. november. Han har de siste fem årene jobbet som rådmann i Brønnøysund, og skal etter planen ta over for Tony Isaksen, som gav seg i august etter tre år i stillingen. 

- Dette er en kjempespennende jobb, og noe av det morsomste man kan tenke seg når man er opptatt av frivillighet og idrettens kår i Oslo, forteller Trælvik til Kampanje. 

Siden slutten av 80-tallet har Trælvik vært administrerende direktør en rekke steder, først for Næringsakademiet og for TVNorge fra slutten av 90-tallet og frem til 2001. Etter det var han administrerende direktør i reklamebyrået Bates, før han i 2013 ble rådmann i Brønnøysund.

- Jeg er veldig glad i nye utfordringer, og glad i å jobbe med mennesker. Jeg har hatt lederansvar siden 1989, og opparbeidet meg en god dose leder-erfaring. Det er hovedsaklig gjennom mennesker og folk at man skaper gode resultater, og det gleder jeg meg til å ta fatt på i denne klubben. 

Han tiltrår stillingen som sjef for Bækkelaget Sportsklub og Norway Cup 1. mars 2019. Frem til den tid skal han skjøtte sine oppgaver som rådmann.

Trælvik er selv sportsinteressert som gammel ski- og hundeløper, men han forteller at han ikke er noen håndball- eller fotballspesialist. Likevel har han tilbragt mange år som frivillig hos Bækkelagets Sportsklub. I tillegg bor han noe tilfeldig i det samme huset hvor klubben ble stiftet i 1909. 

- Har du noen egne Norway Cup-minner?

- Jeg har vært frivillig i Norway Cup i mange, mange år. Jeg har gode minner fra Unified fotball til finalespill og fantastiske konserter. Største minnet er nok da Rein Alexander sang You’ll Never Walk Alone under åpningskonserten etter 22. juli, hvor 30.000 barn sto med roser i hendene og alle regjeringsmedlemmene var på sletta. Det er nok det sterkeste minnet som står igjen etter alle årene som frivillig i Bækkelaget.

- Står veldig godt til sponsorer
Under årets Norway Cup opplevde fotballtureningern rekordinteresse fra mediehus og det ble slått rekord i antall direktesendte kamper. Amedia, VG og TV 2 hadde rettigheter til å vise kamper fra Ekebergsletta, og det skal ha vært flere interessenter. Siden 2015 har Rema 1000 vært generalsppnsor for turneringen på Ekebergsletta. Denne avtalen har en varighet frem til 2020, med opsjon på forlengelse.

- Som gammel reklamemann, hva slags standing føler du Norway Cup har blant sponsorer og annonsører?

- Uten at jeg vet dette ordentlig per dags dato, så har jeg et bestemt inntrykk av at det står veldig godt til sponsorer og at det er veldig mange som ønsker å stille opp rundt verdens største fotballarrangement, om det det gir og det det er. Så at annonsørene får verdi igjen for sitt engasjement, er jeg rimelig trygg på. 

- Trenger Norway Cup et reklamebyrå nå, i og med at de har ansatt deg?

- He-he... Det er litt for tidlig å svare på, først må jeg bli kjent med folka som jobber der.

Åpner opp for e-sport
Kampanje har tidligere skrevet om den gryende interessen for e-sport i Norge, hvor DNB har gått inn som generalsponsor for e-sportlaget Nordavind, og hvor Santander har gått inn som sponsor for e-sportsatsingen til NFF. 

Les også: NFF om gaming-boom: - Håper det ikke blir parkett på Ullevål med det første

De har opprettet et eget landslag viet til dataspill og det velkjente Fifa-spillet. Trælvik utelukker ikke at dette er noe Norway Cup vil se på etter hvert. 

- Det høres jo ut som et område som også Norway Cup vil både vurdere, tenke over og gjøre noe med. Uten at jeg kan si noe mer om det. Det er åpenbart at det er en utvikling som går den veien også, i tillegg til de fantastiske opplevelsene utendørsfotballen også gir.