Det er 12 år siden den erfarne reklamemannen Aris Theophilakis startet byrået Futatsu Industries sammen med Bjørn Solvang, Sonja Njølstad og Tove Larsen. Nå forlater han byrået for å gå til andre siden av bordet.

- Etter mange år som rådgiver, ønsker jeg nå å gjennomføre rådene i stedet. I tillegg til å gjøre en god del annet, sier Theophilakis i en melding. 

Overfor Kampanje beskriver han exiten som vennskapelig.

- Dette er en clean, men friendly exit. Jeg vil fortsette å tråkke ned dørene på Grønland i flere sammenhenger, blant annet på Skeidar. Så superdramatisk er det ikke, sier han.

- Er det trist?

- Det er litt vemodig, men samtidig har jeg aldri hatt en jobb så lenge som dette. Futatsu er først og fremst en fin gjeng med mennesker, forskjellige personligheter og dyktige, og veldig hyggelige å være sammen med. Så vil jeg jo jobbe med mange av dem i fortsettelsen. Og jeg vil være en friendly asset hvis byrået trenger det, hvilket jeg regner med at de ikke gjør, haha, sier han til Kampanje.

Marketing er fremdeles på menyen
På spørsmål om han kommer til å savne reklamebransjen, drar han litt på det.

- Bransjen som begrep er litt abstrakt for meg, fordi den for Futatsu i 12 år har betydd både medie- og reklamebyrå - en funksjonell og en kreativ bransje. Vi var jo pionerer på bransjeglidningen. Men marketing vil fortsatt være en viktig rett på min meny, og jeg elsker å følge med på ting som skjer både her hjemme og ute. Men jeg skjønner jo nå at jeg kommer til å miste Bransjetemme-spalten min på kampanje hehe.

- Hva er det største du har vært med på i løpet av de 12 årene i Futatsu?

- Det største er at vi har fått dyrke vårt konsept i 12 år, vært til å stole på og levert gode resultater for kundene våre, og ellers gjort livet interessant for oss og kundene - og da mener jeg i positiv forstand, sier han.

Og skryter av både sine Futatsu-kolleger og byråets mange kunder.

- Vi har bygget et miljø fritt for primadonnaer og det høres banalt ut, men akkurat det mener jeg er noe av det viktigste man kan skåne flinke folk for - andre folk som ikke lytter og tror det vet best. Og så har vi hatt mange kunder som har skin in the game, altså som enten er grundere eller sjefer eller veldig drivende i forhold til å få til forandring. Det lærer vi også mer av, og selvom det kanskje blir færre store og synlige kampanjer av det, er det mer stimulerende å jobbe bredt for sterke kunder enn å jobbe veldig smalt sammen med livredde juniorer i en stor markedsavdeling.

- Jobben valgte meg på en måte
Etter jul skal han inn i en nyopprettet stilling hos Birkelunden Investeringsselskap med ansvar for forretningsutvikling og strategi. Selskapet har blant annet store eierposter i møbelkjeden Skeidar og Smartretur. I jobben hans vil markedsføring være et av fokusområdene, mens strategi rundt omstrukturering og fusjoner er andre.

- Jeg valgte ikke en ny jobb, den valgte meg på en måte - og gradvis sådan. Jeg har jobbet med mange av menneskene i dette systemet i snart ni år, så vi kjenner og utfyller hverandre godt. Det ble nærmest en glidende overgang hvor jeg fikk brynt meg på stadig nye oppgaver som har gjort at jeg har vokst og fått brukt en annen kompetanse enn som kanskje er vanlig i et medie- eller reklamebyrå. Så stillingen ble til litt underveis til de spurte meg om ikke det var på tide at jeg fikk meg en ordentlig jobb og begynte hos dem.

Hågen Pettersen tar roret
Lederansvaret er et Hågen Pettersen som skal ta. Han har vært ansatt i byrået siden 2007.

- Jeg har vært i byrået nesten siden starten, og kjenner det fryktelig godt. Jeg er jo nærmest oppvokst i reklamebyrå, det er den eneste bransjen jeg har jobbet i, så jeg kjenner miljøet veldig godt og stortrives. Jeg er også litt yngre, så jeg har flere gode år igjen i bransjen, sier Pettersen til Kampanje.

Han forteller at han gleder seg til å bli byråleder.

- Ja, jeg gleder meg til en sånn utfordring. Men det er klart, miljøet i Futatsu er ikke større enn at jeg skal jobbe som rådgiver og med kunder, men ikke like mange som før.

- Kommer Futatsu til å endre seg noe når Aris forsvinner?

- Det tror jeg ikke. Futatsu har et fryktelig tydelig fotavtrykk som er medie- og reklamebyrå med fokus på gode ideer og effekt, og det kommer vi til å fortsette med.

Når Kampanje spør hva slags byråleder han har tenkt til å være, svarer han;

- Jeg er jo veldig glad i idrett, så det å legge til rette for et samlende team som drar lasset sammen, vil være hovedfokus. Jeg kommer til å fokusere veldig hardt med å legge til rette for gode ideer. I dagens fragmenterte mediebilde må vi ha gode ideer. Så det skal vi jobbe med hver dag.

Pettersen opplyser at aksjonærene har kjøpt aksjene til Theophilakis, og det er han som nå blir største aksjonær i selskapet. Før exiten til Theophilakis eide Pettersen 20 prosent av selskapet, hvor stor den endelige aksjeposten blir, er ikke helt klart, opplyser han.