Den nye toppsjefen i Clear Channel i Norge blir Hans Petter Terning. Rekrutteringen av den nye norgessjefen skjer i kombinasjon med det selskapet kaller «en stor, digital utbygging» av utendørsmarkedet.

Terning tar over etter svenske Isak Åsabrink som forlot stillingen tidligere i høst.

- Utendørs er en kjempespennende mediekanal, som nå er inne i en svært spennende digitalisering. Dette er en reise jeg ønsker å være med på sammen Clear Channel i Norge, sier Hans Petter Terning, ny Country Manager for Clear Channel Norge.

Nylig kunne Kampanje omtale lanseringen av en ny fleksibel kjøpsplattform som tillater annonsørene å kjøpe og endre sine kampanjer online.

Les mer: - Det mest banebrytende vi har gjort noensinne

Comeback i mediebransjen
Terning har fartstid fra både Sol og Eniro før han forlot mediebransjen til fordel for en stilling i Norgesgruppen og etter det et par år som selvstendig konsulent. Nå er Terning altså klar for et bransje-comeback.

- Jeg synes Clear Channel har fantastiske produkter, både analoge og digitale, som vi kan dokumentere fungerer godt for våre kunder. Jeg kan med min digitale kompetanse bidra til at den videre satsningen på digitale produkter blir vellykket, sier Terning til Kampanje.

Ifølge Terning er Clear Channel i dag ledende på utendørsreklame med en markedsandel på over 60 prosent, ifølge det amerikanskeide utendørsselskapets egne tall. Den andre store aktøren på markedet er franske JCDecaux.

Les også: Skviser JCDecaux ut av byen - nå får Clear Channel reklame-monopol

Henter fra konkurrenten
Som et ledd i den digitale satsningen forsterker også selskapet staben med å rekruttere Benedikte Aamot fra Schibsted som salgssjef og Mari Frøshaug, med bakgrunn fra JCDecaux, som Key Account Manager.

- Vi er veldig stolte over de profilene vi har rekruttert. Med disse på plass er vi sterkt rustet for en videre satsning på Clear Channels nasjonale tilbud, med et tydelig fokus på å videreutvikle den allerede påbegynte digitale satsningen, sier Fredrik Lamotte, skandinavisk salgs- og markedsdirektør for Clear Channel.

Gir bort én million
Noe av det først den nye Clear Channel-sjefen vil gjøre er å gi bort reklameplass til en verdi av én million kroner til en veldedig organisasjon i julegave.

- Noen ganger i løpet av et år er det ledig kapasitet i deler av nettverket vårt, og i stedet for at annonseflatene står ubenyttet, kan det komme et veldedig formål til gode, sier han.

- Hvor stor er en utendørskampanje til én million kroner?

- Dette kommer an på hvilken type kampanje og type produkter en annonsør ønsker å benytte seg av. Ønsker man eksempelvis å benytte seg av vår nye digitale plattform Flex kan man få en kampanje med nasjonal dekning, sier han.

- I år har det gått tregere i utendørsmarkedet med en nedgang på fire prosent på IRM-statistikken, burde dere ikke egentlig ha kuttet litt julegavene i år?

- For oss i Clear Channel er det viktig å kunne bidra og hjelpe denne type organisasjoner med å nå ut med sitt budskap, dette uavhengig av markedsutviklingen. For vår del har vi hatt en positiv utvikling både på digitalt og statisk og ikke minst på etableringsfronten i 2018, sier den nye Clear Channel-sjefen.