Content-byrået Newslab ruster opp på videoproduksjon og henter inn tre nye fjes, samtidig som de oppretter en egen videoavdeling. Inn kommer Jonas Lisether, Harald Spjelkavik og Julie Simonsen.

- Det blir mer strukturert nå. Vi har ikke hatt en egen avdeling for video tidligere, men vi har hatt videoressurser i selskapet. Video-teamet vil bestå av våre tre nyansettelser, i tillegg har vi videokompetanse spredt ellers på teamene òg, forteller daglig leder i Newslab, Kristiane Roe Hammer, til Kampanje.

Lisether har allerede jobbet med Newslab som freelancer og videofotograf  i 1,5 år, og går nå inn i en fast rolle. Spjelkavik kommer fra Westerdals, mens Simonsen, som går inn som leder for den nyopprettede avdelingen, har en bakgrunn som produksjonsleder hos blant annet Bulldozer film og Bacon. Hun kommer fra en produsent-stilling hos Lydbokforlaget.

- Det er gøy med nye fjes, sier Hammer og understreker at Newslab svarer på et behov fra kundene. Nå teller de i alt 16 ansatte. 

- Vi opplever en kraftig økning i etterspørsel av video, og det utgjør en større og større del av leveransene våre og omsetningen vår. Samtidig tror og håper jeg at en del av økningen i etterspørselen kommer fordi vi beviser at vi gjør en veldig god jobb for kundene våre på dette området, forteller hun videre. 

Hammer nevner Visit Norway, Telenor, T-We, Odeon Kino og Storebrand som Newslabs mest video-hungrige kunder. 

Bikker ikke 20 millioner
Newslab, som eies av Venture Factury og mediegründer Even Aas Engh, har gått som en rakett siden oppstarten i 2014. I sitt første oppstartsår endte de på litt over 1,4 millioner i omsetning, men dette var nesten tidoblet tre år senere, da de i 2017 kunne skilte med en omsetning på 13,7 millioner kroner. 

Les også: Seriegründer satser med ny nettavis for unge talenter

Hammer sier at de fortsetter den gode veksten, men at de ikke bikker 20 millioner i omsetning i 2018. 

- Jeg har ingen kommentar utover det.

Newslab har levert positive resultater i alle sine driftsår, og i 2017 hadde de et resultat før skatt på litt over 1,5 millioner kroner. 

- Det blir mange små og noen kjempestore
I en oversikt i mai gjorde Kampanje et størrelsesanslag på markedet for innholdsproduksjon i byråene og mediehusenes satsinger. Den skal ha vært på rundt 500 millioner kroner, og markedsveksten skal ha vært på over 40 prosent i 2017.

Da fortalte Hammer at bransjens metningspunkt ikke var nådd, og det har ikke endret seg. Hun tror fortsatt på vekst i innholdsbransjen.

- Hvordan er konkurransen i markedet nå?

- Det mest iøynefallende er jo bransjeglidningen som mange har kommentert den siste tiden: De store blir større og bredere og levere på flere ulike områder, samtidig blir nisjebyråene flere og mer spesialiserte. I sum blir det mange små og noen kjempestore. Vi synes det er bra med sunn og god konkurranse, det skjerper markedet, svarer hun.

Og nå er det mange om beinet: Aller Media-eide Redink, Bonnier-eide Spoon, Egmont-eide Sempro, Amedia-kontrollere Spray, Aftenpostens Brand Studio, Dagens Næringsliv-eide DNX, Fete Typer og Cloud Media er blant dem som alle vil ha sin del av kaka. 

Ønsker Manus velkommen
I tillegg har du VG Partnerstudio, som i år tuktet de siste års innholds-ener, Redink, da de innkasserte førsteplassen som årets Content-byrå under byrådagen.

Nå får VG Parnerstudio også et søsterselskap i Manus, som VG bekreftet ovenfor Kampanje i september.

Les også: VG vil bygge opp «stjerneteam» i helt nytt byrå

- Vi oppretter et nytt innholdsbyrå for å møte den store etterspørselen i markedet og behovet fra kundene. Vi i VG Partnerstudio har siden oppstarten for tre år siden nærmest kontinuerlig jobbet på full kapasitet, så når vi nå starter Manus, gjør vi det for å styrke det helhetlige tilbudet til våre kunder, sa styreleder i Manus, Jonas Ibsen Brynildsrud, til Kampanje i september. 

Men Newslab frykter ikke økt konkurranse fra VG.

- Vi ønsker Manus hjertelig velkommen, og vi ser frem til hva de vil gjøre og prestere. Flinke konkurrenter er skjerpende for alle, også for oss, sier Hammer til Kampanje.