Det er en produsent med lang fartstid i norsk tv-bransje som nå takker for seg. Lars Hognestad (50) slutter i tv-produksjonsselskapet Feelgood og dermed er en nesten 25 år lang mediekarriere slutt for denne gangen.

- En skal aldri utelukke noe som helst med tanke på engang å hoppe tilbake i tv-bransjen. Det har rett og slett vært fantastisk gøy i alle år, men etter å ha holdt på med dette så lenge var det tid for å gjøre noe annet, sier Lars Hognestad til Kampanje.

Han sier planen er å jobbe i Feelgood ut måneden før han starter i ny jobb i Bulk Infrastructure hvor han skal jobbe med kommunikasjon og markedsføring.

- Jeg fikk et veldig spennende tilbud fra Bulk Infrastructure som er ledende på sitt felt i Norge og selskapet er i sterk vekst. Etter å ha blitt litt kjent med virksomheten og folkene der, så ble jeg veldig imponert og nysgjerrig. Og skulle jeg begynne med noe nytt, så var dette et godt tidspunkt.

Hos sin nye arbeidsgiver vil han besitte stillingen som kommunikasjonssjef og ha ansvaret for kommunikasjon og markedsføring. Selskapet driver med datasentre og transatlantiske sjøfiberkabler samt logistikkbygg. 

- Det høres kanskje ikke så sexy ut, men dette er fremtiden, bærekraftig digital infrastruktur har et enormt vekstpotensial. Det satses voldsomt på datalagring, skystjenester og optiske fiberkabler. De nordiske landene, med Norge i spissen, har stort forsprang med tanke på beliggenhet, billig og ren vannkraft og tilknytning til resten av verden, så dette er veldig spennende felt å jobbe med, sier han

Kampanje skriver ofte om de tøffe tidene i tv-produksjonsbransjen, er det et greit tidspunkt å forlate bransjen?

- Jeg elsker tv-bransjen, men jeg opplever at mye av satsingen der etter hvert handler om å bevare de suksessene man har, istedenfor å skape nye, sier Hognestad.

Både på jobb og privat har det gått mye i tv for Lars Hognestad. Han er selv samboer med NRK-programleder Ingunn Solheim og broren er Strix-direktør Hans Peter Hognestad som bor sammen med tv-produsent Åse Bendiksen som også jobber i NRK.

- He he, ja, det er god kompetanse på området i familien. Men det er full støtte i familien på det å gjøre noe nytt, virkelig. Nå er jobben på familiemiddagene å forsiktig dreie samtalene over på bærekraftig digital infrastruktur uten at noen merker det, sier Hognestad

På jobb har han stått bak noen av de aller største humorsuksessene på tv de siste 20 årene både som produsent og regissør og det har vært programmer som har gått på både NRK, TV 2 og TVNorge.

- Jeg har vært så heldig å få være med på mange av min generasjons største tv-suksesser. Det har til tider vært ekstremt arbeidskrevende, men har også gitt meg mange fantastiske opplevelser, sier han

I løpet av årene har han jobbet med artister og komikere som Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Robert Stoltenberg, Thomas Giertsen, Ylvis-brødrene, Jon Almaas, gjengen fra Radioresepsjonen, Otto Jespersen og Henriette Steenstrup.

- Hva har væt det beste og verste ved å jobbe med norsk tv-produksjon?

- Det som i hvert fall har gjort mest inntrykk er jobbingen med «Åpen Post» på 1990-tallet i NRK. Det var ekstremt mye jobbing både dag og natt, men vi hadde stor suksess og det var enormt motiverende og gøy. Det la på mange grunnlaget for mye av karrieren min videre innenfor tv, sier han.

I 2011 startet Bård, Harald og Lars Hognestad produksjonsselskapet Funkenhauser sammen med Stina Greaker. Selskapet produserte «Storbynatt», «I Kveld Med Ylvis», «Brille» og «Harde Fakta med Jon Hustad», før selskapet ble kjøpt opp av Feelgood TV.

- Tjente du mye penger da dere solgte Funkenhauser til Feelgood?

- Det der er så mange år siden nå, men det var en helt straight deal. Vi var veldig fornøyde den gang, sier han.

Hognestad har lang erfaring innen norsk underholdning, først som programleder i den da nystartede radiokanalen NRK P3. Og det var i NRK han stiftet bekjentskap med tv-mediet for første gang.  Han trekker frem et møte med Bård Tufte Johansen og Harald Eia tidlig på 90-tallet som avgjørende.

- Bård og Harald jobbet i «U», ungdomssatsningen i NRK og jeg var i P3. Da de hadde ideen til «Lille Lørdag» og ville ha med meg, så var nok det helt avgjørende for mitt videre jobbliv. Ingen har lært meg mer om tv-faget, enn de to, sier Hognestad som har fortsatt å jobbe med duoen frem til i dag.

- Hvordan var det å jobbe sammen med de to og i NRK i starten?

- Å jobbe med Bård og Harald på den tiden og selvsagt en drøss andre mennesker var helt supert. Vi var drevet av en voldsom nysgjerrighet og fikk stor frihet fra NRK under ledelsen til Tordis Aavatsmark (underholdningssjef på NRK frem til langt ut på 2000-tallet, red.anm.) og Charlo Halvorsen. Det var helt utrolig bra. Vi fikk lov til å lage det vi synes var morsomt og fikk fullmakter til å eksperimentere, sier han.

- Og det verste?

- Det er vanskelig å trekke frem noe når man har gjort så mye rart. Man glemmer jo fort de tingene som ikke gikk så bra, sier han.

- Så det er ikke bare suksesser på CV’en?

- Nei, det har vært mye middelmådige produksjoner opp gjennom også, men det har man som sagt en tendens til å glemme. Vi er flinke til å fortrenge det som ikke har gått så bra, sier han. 

Jobbet med de fleste:

Lars Hognestad går til datalagring og fiber når han etter 25 år forlater norsk tv-produksjonsbransje. Hognestad har jobbet med det som kan krype og gå av norske komikere som her Jon Almaas.