Nylig fylte investor og Aker-eier Kjell Inge Røkke 60 år og en av gavene er en raplåt med Didrik Solli-Tangen publisert på YouTube. Sangen har ligget ute siden i går kveld var frem til torsdag formiddag sett 184 ganger – men det er nok et lytter- og seertall som vil stige med dagene. 

Med på sangen er også Nesodden-rapper Oral Bee og hans kompanjong Pimp Lotion. Sangen er en bursdagsgave fra datterselskapet, Aker BioMarine. Det Røkke-eide selskapet Aker BioMarine har fanget krill siden 2007 og omsetter for omtrent en milliard kroner. 

- Det var styreformannen vår Olav Snøve og  jeg som tenkte at vi måtte finne på noe originalt i bursdagsgave til én som har alt. Vi bestemte oss sammen for å lage en ordentlig hyllest til Kjell Inge Røkke og kontaktet derfor en av de største legendene i det norske hiphop-miljøet, Oral Bee, sier Matts Johansen, konsernsjef i AkerBioMarine.

Les også: Nobel-regissør med helaftens reklamefilm for Røkke-selskap

Anders Kranmo Smedstad, også kjent som Oral Bee, er en norsk rapper som har utgitt låter siden starten av 2000-tallet. 

- Bakgrunn som en skoletaper. Dro ut på havet. Folks forventninger til gutten var lave. Han jobba på en tråler med mål om å bli rich. Livet tok en vending da Kjell Inge møtte Breskovich, rapper Oral Bee.

Her kan du se videoen som er lagt ut på Youtube i dag. 

I låta eller rappen synger Didrik Solli-Tangen og de to rapperne om hvordan Kjell Inge Røkke startet med tomme hender og siden har klatret i gradene helt frem til sin posisjon i dag som sjef for Aker.

- Han har fått status som en real O.G. Kjørte i lambo back i 89. Begynte på bunnen, baby, synger en smoking-kledd, Didrik Solli Tangen, om bursdagsbarnet Kjell Inge Røkke. 

Å være en O.G. er er en forkortelse for original gangster i rapterminologien. Johansen sier omtalen av Kjell Inge Røkke som O.G er et uttrykk fra hiphop-miljøene og at Røkke er en perfekt beskrivelse på «en real O.G.».

- Er du selv bevandret i hiphop-musikken?

- Ja, det er en sjanger jeg kan litt om.

Videoen er lagt ut med følgende tekst på Youtube: «Oral Bee, Mr. Pimp Lotion, Didrik Solli-Tangen Hyllest til Kjell Inge Røkke i forbindelse med 60 års-dag». Å få med seg henholdsvis Didrik Solli-Tangen og rapperen Oral Bee Noe krevde ikke all verden av AkerBioMarine, sier Johansen. 

- Vi ønsket å gjøre noe lekent og da var valget ganske lett. Oral B er en magiker med ord. Da vi hadde laget låten spurte vi Didrik Solli-Tangen om han ville være med. Vi ville ha litt trykk på refrenget, så det var veldig sporty av Solli-Tangen. Så skal det sies at det ikke var meningen å gå ut med denne, den var ment til internt bruk, men så tenkte vi what the heck la oss kjøre på, sier konsernsjefen som står bak den originale gaven.

- Og Røkke selv? Hva sa han da han fikk presangen?

- Han smilte og lo mye, men han har ikke gitt grønt lys for å gi den ut, men det er vi trygge på at han tåler.  

- Du satser på at du har en jobb å gå til i morgen?  

- Ha ha,ja det gjør jeg.

- Hva er forventningene til låta med tanke på avspillinger på Youtube?

- Vi synes det ble en veldig kul låt også får vi se hva folk synes. Men vi mener den har potensial

- Også kommer den kanskje til å bli spilt på noen av Aker-julebordene?

- Vi skal ikke se helt bort fra det.

 «Begynte på bunnen», som er låtas offisielle navn, har ligget som en singel på Spotify siden 26. oktober - én dag etter at Røkke fylte 60 år. 

At Røkke har det til det meste kom nylig frem med ligningstallene tidligere i år. Kjell Inge Røkke er med 20,6 milliarder i formue Norges rikeste person per dags dato.

Kjell Inge Røkke har levd nesten hele sitt voksne liv i medienes søkelys og han har heller ikke vært redd for å vise frem rikdommen sin i form av privatfly, yachter, racerbåter og hyttepalass.