Saken blir oppdatert.

Espen Teigen, som har vært Sylvi Listhaugs rådgiver, forlater politikken og har takket ja til ny jobb som økonomi-journalist i Nettavisen. Det skriver Nettavisen. Da Listhaug gikk av i mars i år, ble han med henne tilbake til Stortinget som hennes rådgiver.

- Espen Teigen har vist betydelig teft i få fram saker som folk er opptatt av. I tillegg har han betydelige kunnskaper og erfaring som vil være gull verdt i den nye rollen som økonomi-journalist i NA24, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum, til Nettavisen.

Han skal skrive om økonomi med særlig fokus på offentlig pengebruk og eventuell sløsing. Nettavisen opplyser at han ikke skal skrive om eller kommentere politikk.

Til Nettavisen opplyser Teigen at dette ikke betyr at han er lei av politikken.

- Nei, jeg er ikke lei av politikk. Men etter åtte år med parti- og regjeringsapparat, i tillegg til Stortinget, er det på tide å prøve noe annet. Jeg er veldig takknemlig overfor de som har gitt meg så mange muligheter, sier han.

Teigen har erfaring som frilansjournalist i lokalpressen i Stjørdal. Han starter i sin nye jobb etter nyttår.