I sitt første intervju etter at hun sa opp som toppsjef i Innovasjonen, tok Anita Krohn Traaseth i dag bladet fra munnen på NRKs «Dagsrevyen»:

Les også: Traaseth-avgang møtt med sjokk og tårer - går til vekstselskap

Den avtroppende Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth sier til NRK at mye av stormen rundt henne skyldes det faktum at hun er kvinne.

- Ta medieoppmerksomheten, for eksempel, og hvordan jeg omtales. De siste fem årene har det vært lite fokus på arbeidet og resultatene, men mer fokus på form og farge, sier Traaseth.

Hun legger til at oppmerksomhet på grunn av kjønn ikke er galt i seg selv.

– Det er bra med stor interesse for kvinnelige sjefer, men kanskje ikke alltid like bra hvordan vi beskrives. Det har jo kommet bøker og forskning på at vi beskrives annerledes enn mannlige kolleger, sier hun.

Traaseths sjefsperiode i Innovasjon har vært preget av mange nyhetsoppslag som sist sommer da det igjen ble bråk etter at milliardærarving Katharina Andresen fikk en midlertidig stilling i Innovasjon Norge.

Hun sier at hun dog forstår at spørsmålene ble stilt.

– Mediene skal stille slike spørsmål, det er deres samfunnsoppgave. Men når man så har funnet at påstandene ikke er riktige, så får man skrive det også, og det føler jeg mediene har gjort. Selvfølgelig ikke med samme intensitet, men det tror jeg heller ingen forventer, sier hun.