Åse Kringstad blir ny leder for Virke Produsentforeningen. Kringstad tiltrer stillingen 9. januar.​

- Åse Kringstad er en kjent profil for mange av våre medlemmer innen spill, tv og film og er godt kjent med Virke Produsentforeningen. Jeg gleder meg til å få jobbe med Kringstad fremover og er svært fornøyd med at det er nettopp henne som skal lede arbeidet til Virke Produsentforeningen videre, sier Helga Bull-Rostrup, direktør for Virke Service og Kultur.

Kringstad er i dag fagansvarlig for spill- og filmfeltet i Kulturdepartementet. Hun har lang erfaring innen film- og mediepolitikk, og har jobbet tett på produsentbransjens fagfelt i hele sin yrkeskarriere, heter det i en melding fra Virke. 

- Jeg er stolt og glad for å få jobbe for en spennende bransje jeg har stor tro på. Det lages utrolig mange bra norske filmer, serier og spill, og jeg ser fram til å lede Virke Produsentforeningen i arbeidet med å sikre at dette skal være en bransje med gode vilkår og god utvikling også i framtida, sier Åse Kringstad

Styreleder Virke Produsentforeningen Birte Nystad Blanck sier foreningen er glad for at nettopp Åse Kringstad tar over stafettpinnen etter Torbjørn Urfjell

- Når man kombinerer hennes erfaring innen sentrale fagfelt med et brennende engasjement om å videreutvikle bransjen, er jeg overbevist om et godt samarbeid og at hun er den rette for jobben, sier hun. 

Les også: Nordisk Film TV overtar Gullruten: - Vi har lagt gullplanene

Urfjell sa opp jobben som sjef for tv-produsentene i sommer da han takket ja til en jobb som direktør for kultur, frivillighet og innbyggerdialog i Kristiansand kommune.