Etter lang fartstid i mediebransjen, med 17 år som ansvarlig redaktør for magasiner og nettsteder i Aller Media og Egmont, valgte Gjyri Helén Werp i sommer å gå til Tine og stillingen som deres nye kreative leder. Der skulle hun bare bli værende i noen få måneder.

«Nå har jeg tatt et nytt, tøft valg: Jeg slutter i Tine», skriver hun selv i et innlegg på Facebook. Der forteller hun at de etter flere samtaler har valgt å avslutte arbeisforholdet.

«Etter en grundig ansettelsesprosess, legger jeg ikke skjul på at det føles litt rart å forlate en ny jobb etter så kort tid. Men det viste seg ganske raskt at Tine tenkte annerledes enn meg – vi er enkelt og greit ikke en «perfekt match», fortsetter hun.

Werp skriver videre at hun og Tine ikke var samstemte om «hva det vil si å være forbrukerorientert», men avslutter innlegget med å understreke at dette er udramatisk, både for henne og for Tine.

Kampanje har vært i kontakt med Gjyri Helén Werp, som ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer til saken.

Les også svaret fra Tine: Går i tenkeboksen etter Werp-avgang

Det var i våres at Tine utlyste den nyopprettede stillingen som kreativ leder. Den ble beskrevet som en nøkkelrolle i å bygge bro mellom Tines forretningsstrategi, verdier, samfunnsansvar og konsepter.

- En tettere kobling mellom innovasjons- og markedsarbeidet vil gi nye ideer og energi, og styrke vår evne til raskere å skape produkter og tjenester som løser forbrukernes behov. Her vil kreativ leder ha en viktig rolle i å omsette innovasjon og kreativitet til sterk forbrukerkommunikasjon, sa direktør for markedsområdet i Tine, Lise Kjær Kristoffersen, i juni.

Les mer: Tidligere Aller-profil Gjyri Helén Werp blir ny kreativ leder i Tine

Gjyri Helén Werp sluttet i Aller Media etter ni år i september i fjor. Hun ble hentet fra konkurrenten Egmont i 2008 for å lede merkevaren KK gjennom en snuoperasjon.