Knappe tre uker etter det ble klart at Starcom-toppen Stian Giskeødegård  tar over som ny byråsjef etter Fredrik Horn i Ernö, er enda en ny ansatt på plass i reklamebyrået. Vegard Urke hentes inn fra Nordisk Film Distribusjon der han har jobbet som markedssjef, og blir Ernös nyeste strategiske rådgiver.

- Med Vegard på laget får vi en sterk fagperson, som brenner for kommunikasjonsfaget, og med betydelig digital erfaring. I et kommunikasjonslandskap som blir stadig mer digitalt og datadrevet, var Vegard og hans erfaring akkurat det vi så etter når vi nå rigger for videre vekst, sier Giskeødegård.

Urke kan vise til lang og solid erfaring både fra norsk byråbransje og fra annonsørsiden. I løpet av sine åtte år i Nordisk Film Distribusjn har han blant annet hatt ansvaret for lanseringer av publikumssuksessene «Kon-Tiki» og «Den 12. Mann».

Han har også syv år bak seg som strategisk rådgiver i Dentsu Aegis Network.

- Ansettelsen av Vegard blir en viktig brikke i de grep vi nå gjør for å sikre at Ernö er blant de ledende byråene i Norge. Hans bakgrunn passer utmerket inn i vår visjon om å skape kommunikasjonsløsninger i verdensklasse i krysningen mellom kreativitet og teknologi, sier Giskeødegård.  

Les også: Ernö vokser mest i reklamebyrå-bransjen (abonnement)

Urke forteller at han ser frem til å returnere til byråbransjen.

- Blant alternativene i norsk byråbransje, fremstår Ernö som et veldig bra sted å jobbe, med flinke og fine folk, og en veldig smart arbeidsmodell. Jeg gleder meg til å komme i gang, og til å være med på å sette premissene for hvordan et reklamebyrå skal jobbe fremover, sier Urke.

Urke tiltrer stillingen 15.september 2018. Reklamebyrået teller i dag 27 ansatte, og jobber med kunder som blant annet Gjensidige, Hafslund, Fjordland, Obos og Posten/Bring.