Avisene Lindesnes, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke får én felles redaktør og daglig leder i Fridtjof Borø Nygaard. Det skriver Schibsted i en pressemelding. Han har hatt rollen som redaktør for Lindesnes de siste fem årene, i tillegg til at han fra april i år også tatt på seg redaktøransvaret for Søgne og Songdalen Budstikke.

- Ofte skjer omorganiseringer først når ting går dårlig. Slik er ikke situasjonen for oss. Vi har et kjempebra lag som allerede gjør det godt, men framover skal vi gjøre det enda bedre! Våre tre redaksjoner skal fortsette å vise seg fra sin beste side, og regionens 78.000 innbyggere har allerede vist at de vil ha oss digitalt. Å utnytte ressursene våre mer på tvers vil styrke merkevarene våre, sier Nygaard i en pressemelding.

Direktør for Schibsteds lokalaviser i Norge, Sturle Rasmussen, sier han er svært glad for å få Nygaard inn i rollen som daglig leder og redaktør.

- Fridtjof er en redaksjonelt sterk, brukerorientert og tydelig leder. Han står for en redaksjonell strategi som setter det digitale i førersetet, sier Rasmussen.

Samtidig som Nygaard går inn i den nye rollen, har daglig leder og ansvarlig redaktør i Lister, Sveinung W. Jensen, bestemt seg for å forlate avisen med umiddelbar virkning. Jensen har vært ansvarlig redaktør og daglig leder for avisen siden oktober 2009.

- Jeg er oppriktig stolt over alt vi har fått til. Det finnes vel knapt en avis i Norge som har gjort så mange endringer som Lister de seneste årene. At vi tidligere i år ble kåret til Norges beste lokalavis og de to siste året har vært opplagsvinneren på Sørlandet, viser at vi har gjort mye riktig. Det blir vemodig å forlate en så drivende dyktig og herlig stab. Men et stadig mer anstrengt forhold til avisens styreleder og dyp uenighet om den strategiske veien videre, gjør det umulig for meg å fortsette. Jeg vil imidlertid ønske avisen masse lykke til videre, sier Jensen.