Etter mye uro og usikkerhet rundt Berit Svendsens videre stilling i Telenor, kommer det nå frem at Berit Svendsen fratrer stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge. Det kommer frem i en melding tirsdag morgen. 

I stedet har styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny administrerende direktør. 

Svendsen har vært administrerende direktør i Telenor Norge i sju år, og har hatt en tilleggsrolle som Cluster Head for Skandinavia siden mars 2017.

- Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år. Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og fram av fantastiske kolleger og medarbeidere. Sammen har vi tatt Telenor til nye høyder. Det har blitt lagt merke til også langt utenfor selskapet. Jeg ønsker alle venner og kolleger i Telenor lykke til videre. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, sier Berit Svendsen.

- Brekke har strukket seg langt
I løpet av siste halvår har både styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke hatt dialog med Svendsen om videre karriereutvikling og mulige nye ansvarsområder, heter det i meldingen

- Styret i Telenor er opptatt av at hele konsernledelsen løpende bredder ut sin erfaring og kompetanse, både faglig og geografisk. Styret er også opptatt av at Telenor har et bredt tilfang av ledere som kan ta på seg større oppgaver i konsernet, inkludert mulige etterfølgere til konsernsjefen. Noen kandidater vil ha behov for mer internasjonal erfaring, mens andre trenger erfaring fra det norske markedet. Styret i Telenor er tilfreds med at konsernsjefen har fulgt opp styrets arbeid med utviklingen av interne etterfølgerkandidater. Nettopp fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Wærsted.

Wærsted sier videre at det «samtidig er tilfredsstillende å se at det langsiktige arbeidet med lederutvikling gjøre at en fulltallig konsernledelse og ledelse av forretningsenhetene allerede er på plass og står klar til å levere på de ambisiøse planene som er lagt.»

- For å lykkes i en tøff hverdag med sterk konkurranse må alle medarbeidere i Telenor bruke all sin energi på å levere så gode tjenester til våre kunder som de fortjener. Styret beklager sterkt den uro som har vært i den norske organisasjonen de siste ukene, og den belastning dette har medført for våre medarbeidere, sier Wærsted.

- Har prøvd å imøtekomme Berits ønsker
Konsernsjef Sigve Brekke sier han «har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre.»

- Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer. Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov. Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

- En markant lederskikkelse
Partene har sammen blitt enig om en avtale som innebærer at Berit Svendsen fratrer sin stilling som CEO for Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia.

- Berit Svendsen har vært en markant lederskikkelse i Telenor i en årrekke, og hun har gjort en stor innsats for selskapet og oppnådd gode resultater. Jeg har virkelig ønsket å ha med Berit videre, samtidig som jeg har vært tydelig på at ledere i Telenor må være forberedt på å ta nye roller for å øke kompetansen og erfaringsbasen. Jeg er lei meg for at vi ikke har lykkes med å få Berit til å ta en av disse rollene, sier Brekke.. 

Furuberg ny sjef
Den nye Telenor Norge-sjefen blir altså Petter-Børre Furberg. Han har jobbet i Telenorkonsernet siden 1998 og har bred erfaring fra ulike virksomheter og områder i Telenor. Han har hatt en rekke ledende stillinger, som administrerende direktør for Telenors selskaper i Myanmar og Bangladesh, finansdirektør og markedsdirektør i dtac, Thailand, og leder for finansielle tjenester for Telenor Group, basert på Fornebu. 

- Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra ulike lederroller i konsernet. Han har vært med på å lede etablerte organisasjoner, vært ansvarlig for å bygge opp et mobilselskap fra grunnen av og vært ansvarlig for utvikling av nye produktområder. Jeg er glad for at han har akseptert den krevende rollen som leder av Telenor Norge. I likhet med Berit er han en leder som skaper engasjement og entusiasme, og han er den rette personen for å ta over ledelsen av et selskap som både betyr mye for Telenor og for digitaliseringen av det norske samfunnet, sier Sigve Brekke.

Telenors konsernledelse vil etter endringene bestå av:

Sigve Brekke, konsernsjef

Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør

Cecilie Blydt Heuch, konserndirektør HR

Anne Kvam, konserndirektør Corporate Affairs (tiltrer 1. oktober)

Ruza Sabanovic, konserndirektør Teknologi

Svein Henning Kirkeng, konserndirektør Produkt og Marked

Morten Karlsen Sørby, konserndirektør, fungerende Cluster Head Skandinavia (i ett år)

Petter-Børre Furberg, konserndirektør, Cluster Head for Emerging Asia (inntil tiltredelse som adm.dir i Telenor Norge)

Albern Murty, konserndirektør, Cluster Head for Developed Asia og administrerende direktør, Digi