Kitchen henter inn Michael Solbakken og Ed Raison som henholdsvis videojournalist og klipper. De går inn for å styrke Kitchens muskler i en bransje hvor kundene etterspør mer og mer video.

- Vi ser jo at videoproduksjon øker blant alle våre eksisterende kunder. I tillegg håper vi jo å styrke teamet og kompetansen, og bygge litt mer muskler, sånn at vi også kan få nye kunder som kommer inn for videoproduksjon, forteller Head of content i Kitchen, Maria Egeland.

Hun forteller at det var mange om beinet da de lyste ut to stillinger som videojournalist og én som klipper.

- Vi fikk inn mellom 60 og 70 søknader, hvor halvparten var team-søknader, altså hvor flere folk søkte sammen. Så det er snakk om en del folk. Da vi kom over Michael sin søknad, så tenkte vi at han her må vi ha. Han imponerte oss med casene sine, og sin forståelse for kundenes behov, forteller Egeland.

Den siste videojournalist-stillingen er ikke besatt, og er tiltenkt å gå inn i partnerskap med Michael Solbakken, men Kitchen avventer en ny ansettelse inntil videre. 

- Vi få finne ut av hva slags profil vi vil ha ved siden av Michael. I og med at videojournalist er en ny stilling for oss, må vi føle oss litt frem før vi fullfører det video-teamet vi har sett for oss, forteller Egeland, før hun fortsetter:

- Videojournalist er jo en ganske utradisjonell stilling i et reklamebyrå, men nå jobber vi mer og mer redaksjonelt for kunder. Det at vi ettersøkte videojournalister, er for at vi skal kunne agere raskere og dekke redaksjonelle behov, som kunden måtte ha. 

Michael Solbakken har tidligere vunnet kreative priser som Gullblyanten og bronseløve i Cannes, og han er utdannet innen reklame og merkekommunikasjon ved Norges Kreative Høyskole. Han har tidligere bekledd en hel rekke roller, som tesktforfatter, regisssør, animatør og filmskaper, ved radioproduksjonsbyrået Både og, hvor han har jobbet for merkevarer som Onecall, Norwegian og Chess. 

Solbakken er allerede på plass i Kitchen, mens Ed Raison begynner i midten av august.

Raison kommer rykende fersk ut fra Westerdals linje for Film og TV med en Bachelorgrad, men han har allerede rukket å gjøre seg bemerket. Han har arbeidet både foran og bak kameraet i en rekke prosjekter, blant annet som en del av komikerduoen Fish og Lozza. I tillegg har han jobbet tett på Morten Ramms Humornieu med idé, skuespill og klipp. Blant annet har han produsert, filmet og spilt i Humornieu-nettserien, «Funnier Down Under».