Som Kampanje tidligere har skrevet, har en rekke TVNorge-veteraner forlatt Discovery i år. Totalt har godt over 100 års TVNorge-erfaring forlatt selskapet den siste tiden.

Les mer: Flere TVNorge-veteraner slutter - mister over 100 år med erfaring

Nå forsvinner ytterligere 13 år med erfaring ut dørene i Nydalen. Edvard A. Tveten slutter som juridisk direktør, en stilling han har hatt siden 2005.

- Det er selvfølgelig vemodig å forlate gode kollegaer, og slutte i et selskap jeg har fått lov til å være med å bygge opp. Da jeg hadde min første arbeidsdag for 13 år siden, besto selskapet av én tv-kanal. Nå reiser jeg fra et stort medieselskap, med en sterk posisjon i det norske tv-markedet. Det har vært svært lærerikt, ikke minst med ansvaret for den juridiske delen, sier Tveten.

Til Kampanje opplyser Discovery at stillingen som juridisk direktør erstattes av en ny funksjon som vil være ansvarlig for juridisk avdeling i Norge. Som juridisk direktør har Tveten også jobbet med forhandlinger og forretningsutvikling, men disse sidene av stillingen utgår.

- Nå er jeg klar for å prøve noen nytt. Med restruktureringene selskapet gjør nå, vil disse sidene av rollen i større grad bli overlatt til andre funksjoner. Dermed passer det bra å gi seg i kast med nye utfordringer. Jeg vil bruke de neste månedene til å finne ut av hva jeg skal ta fatt på, sier Tveten.

Discovery-sjef, Tine Austvoll Jensen, kommenterer avgangen slik:

- Det er alltid trist når flinke folk som Edvard slutter. Vi har jobbet tett sammen over flere år. Samtidig har jeg respekt for avgjørelsen. Edvard har gjort en solid innsats gjennom årene han har vært med oss. Han har bygget opp den juridiske enheten i Discovery og vært en viktig bidragsyter i ledelsen. Han har jobbet med flere store forhandlinger med samarbeidspartnere innenfor sport, distribusjon og teknologi, og han har jobbet med flere store prosjekter, som OL og Eliteserien. Jeg ønsker ham alt godt og lykke til videre, sier Tine Austvoll Jensen.