Zynk rekrutterer utenfor de tradisjonelle områdene når foreleser Ena Pinjo (26) nå forlater Universitetet i Oslo der hun underviser i statistisk analyse og databehandling, til fordel for å jobbe med stordata i kommunikasjonsbyrået Zynk.

- Jeg har virkelig gledet med til å starte i Zynk. Fra utsiden kjenner jeg selskapet som faglig sterkt, med en fantastisk kultur, og mennesker med variert og spennende bakgrunn. Det er veldig gøy å få bli med på reisen partnerne har staket ut for satsning på analyse i Zynk, sier Ena Pinjo om sin nye arbeidsplass.

Les også: Anne Flæte går fra DN til Zynk

Skal videreutvikle Q-Ball
Pinjo fullførte mastergraden i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo i 2016. På kort tid har hun opparbeidet seg solid erfaring med statistikk og analyse av flere viktige samfunnsspørsmål.I tillegg har hun vært viktig for Oslo Kommunes satsning på kunnskapsbasert arbeid.

Nå skal hun særlig bidra til å styrke Zynks kompetanse på kvantitative analyser, gjennom arbeid med videreutvikling av stordataverktøyet Q-Ball.

- Zynk sitter på en ufattelig mengde data som gir en helt annen innsikt enn tradisjonell forskning, og som også skiller selskapet fra konkurrentene. Det blir spennende å kombinere min erfaring med stordata, og sammen med dyktige kolleger videreutvikle Zynks analyseprodukter for fremtiden, sier Pinjo.

- Gir en helt annen treffsikkerhet enn før
Zynk har vært i markedet med stordataanalyseverktøyet Q-Ball i snart ett år, og interessen blant kundene skal ifølge byrået stadig tilta. Allerede i fjor høst hadde de tjent inn millioninvesteringen i å lage en norsk versjon av Q-Ball, som er utviklet av det svenske trendanalysebyrået Quattroporte.

Denne våren har Zynks kjerneteam på analyse, bestående av Olav Magnus Linge og Claus Sonberg, levert flere omfattende analyseprosjekter til større norske organisasjoner og selskaper som Miljødirektoratet, NHO og Spekter.

Claus Sonberg, partner i Zynk og ansvarlig for utviklingen av Q-Ball forteller at byrået også bruker stordata til å teste budskap og måle omdømme.

- Det er inspirerende å se at kundene nå ser verdien av å basere kommunikasjonen sin på målbare størrelser og den unike innsikten stordataanalysen gir oss. Med Q-Ball har vi utvidet tjenestespekteret vårt, og sørget for at vi kan levere innsikt og analyser som hjelper kundene å nå sine mål og kommunisere med en helt annen treffsikkerhet enn før, sier Sonberg. 

- Avgjørende å utvikle sine egne nisjer
Ifølge Zynk var de det første, og enda det eneste, kommunikasjonsbyrået i Norge som tok i bruk stordatanalyser for å gjøre sine kommunikasjonsråd «mer presise og målbare». 

- Oss bekjent er det ingen direkte konkurrenter til Q-ball. Det er flere miljøer som leverer stordataanalyser, men ingen som har en så stor database og utprøvd prediktiv algoritme. Å utvikle bransjen og å få gjøre de mest utviklende jobbene har alltid vært en viktig motor for oss. Det er hard kamp om kundene i vår bransje. Da er det avgjørende å utvikle sine egne nisjer der man kan ta en tydelig lederposisjon, sier Sonberg.