Nå tar VG et skritt inn i influencer-sfæren – etter et internt initiativ. Leder for digital forretningsutvikling i VG Annonse, Torill Nikø forteller at det har vært en etterspørsel fra flere annonsører å være til stede i flere digitale kanaler, blant annet bloggere og opinionsledere.

- Flere av våre kunder har etterspurt samarbeid med influencere så det gir mening å kartlegge det kommersielle potensialet av en slik satsning, sier Nikø.

For å lede dette arbeidet og kartlegge potensialet i markedet, er Camilla Hellum ansatt i en nyopprettet stilling som prosjektleder i VGs kommersielle avdeling. Hellum har tidligere jobbet som journalist for blant annet Peil i VG, Kampanje, NRK og Akers Avis Groruddalen. Siden 2014 har hun drevet Urbania magasin, et bloggmagasin som skriver saker om Oslo, mat, drikke og reise.

- Etter en stund i Peil tok jeg kontakt med aktuelle personer i VG for å snakke om hva man kunne gjøre med influencere. Flere synes tanken var spennende, og det ble satt opp en arbeidsgruppe. Sammen så vi på hvordan et influencer-samarbeid kunne og burde se ut for VG, og nå er vi endelig i gang, sier Hellum.